De laatste tijd is er veel nieuws rond nieuwe sponsoren, spelers of acties voor seizoenskaarthouders van ons RKC Waalwijk. Maar ook op het gebied van supporters verenigingen is er nieuws te melden. Tijdens de opendag zal een nieuwe supportersvereniging zich presenteren namelijk SV Wij  Vormen Tezamen.  De Nieuwe SV heeft geen Winstoog merk en willen de sfeer zowel uit als thuis verbeteren.

Vorig seizoen is niet makkelijk geweest. Sportief ging het niet altijd voor de wind en ook op de tribunes liep de beleving terug. Een aantal fanatieke supporters konden dit niet langer aanzien en sloegen de handen ineen. Na een paar brainstormsessies bleek dit de geboorte van een nieuw initiatief: Supportersvereniging Wij Vormen Tezamen.

 De uitgangspunten van Supportersvereniging Wij Vormen Tezamen zijn simpel:

1) '' Zowel in thuis- als uitwedstrijden moet onze club weer kunnen rekenen op de steun van ons als 12de man. Daarom zet de nieuwe SV zich in op het verbeteren van de sfeer bij thuiswedstrijden door het ondersteunen van sfeeracties. Door een nauwe samenwerking met RKC Waalwijk kunnen de busreizen naar uitwedstrijden aangevoden worden tegen aantrekkelijke prijzen''. Aldus de nieuwe SV op het digitale huis van de club.

2) '' Om de onderlinge verbondenheid weer terug te krijgen zoals deze ooit was hebben wij een aantal prachtige activiteiten in ons jaarplan staan. Ons uitgangspunt hierbij: voor ieder lid zijn er door het jaar heen activiteiten die hem/haar aanspreken. Daarbij zijn we op dit moment zelfs bezig met de ontwikkeling van een aantal vernieuwende activiteiten. Onze supportersvereniging streeft ernaar om de hoeksteen te worden van de hele achterban van RKC Waalwijk'' 

3) '' Het derde en minimaal net zo belangrijke uitgangspunt is dat wij geen winstoogmerk hebben. Elke euro die wij binnenhalen gaat weer terug naar activiteiten voor de vereniging'' besluit de SV WVT

Kortom: een supportersvereniging voor en door supporters. Vanaf 1 augustus zal de nieuwe SV zich vestigen in het stadion, maar ze zijn nu al te volgen op www.wijvormentezamen.nl of via Facebook (www.facebook.nl/svwvt)  of Twitter (@SVWVT). Maar we hopen jullie natuurlijk vooral te zien op onze stand op de Open Dag van ons RKC WAALWIJK!