RKC Waalwijk heeft het Financieel zwaar, en heeft al hulp gekregen van diverse bedrijven uit de regio om de club te redden van de ondergang. De club heeft nu ook de financiële administratie van de club uitbesteed om de financiële betrouwbaarheid terug te winnen. De gemeente gaf eerder al aan meer toezicht te willen hebben op de financiën van de club.

Ooijendijk Financial Services (OFS) is de partij welke de Waalwijkse Financiële administratie op zich gaat nemen. Ooijendijk is geen onbekende in het Nederlandse betaald voetbal. Ze verzorgen tevens de financiële administratie van de van de eerste divisie.

 

Volgens directeur Remco Oversier is de club met het bedrijf in zee gegaan om financiële betrouwbaarheid terug te winnen. OFS zorgt niet alleen voor de financiële administratie, maar levert ook rapportages en prognoses op basis van de feiten. "RKC zal steeds actueel van de financiële gang van zaken op de hoogte zijn. Daardoor kunnen we snel inspelen op ontwikkelingen", zegt Oversier. "Bovendien zijn de cijfers voor mensen die toezicht komen houden namens de gemeente veel makkelijker in te zien."