Een twintigtal Cambuur-fans zijn ook aanwezig.Op zaterdag 7 december speelt RKC Waalwijk de belangrijke thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. Het lijkt nog ver weg, maar de supporters van SC Cambuur zijn al even met deze wedstrijd bezig. Aanvankelijk werd de Friese supporters voor deze wedstrijd een 'busjesverbod, in de autocombi opgelegd. Dat verbod is met succes aangevochten.

De supporters van SC Cambuur zijn het zat dat zij regelmatig een 'busjesverbod' opgelegd krijgen. Bij de uitwedstrijd van SC Cambuur tegen AZ Alkmaar werd door de supporters van 'de andere geel/blauwen' op een doordachte wijze het verbod al eens omzeild. Zij kozen toen voor een limousine als vervoermiddel. Daarop besloot de lokale driehoek in Waalwijk om naast het 'busjesverbod' ook een 'limousineverbod' op te leggen.  

Zowel de supporters als de club uit Leeuwarden zijn van mening dat deze maatregelen kant noch wal raken. Op de clubsite van SC Cambuur valt te lezen dat ze gezamenlijk het 'gevecht' aangegaan zijn met de autoriteiten in Waalwijk. Na overleg met de betrokken partijen is besloten dat het 'busjesverbod' voor de wedstrijd in Waalwijk is opgeheven.