Frank van Mosselveld loopt nee-schuddend van het veld. Hij kan niet geloven dat RKC het gelijke spel door de vingers liet glippen.Dat het niveau van het Nederlandse scheidsrechterskorps niet bijster hoog is, is bekend. Afgelopen maandag werd dat tijdens het duel tussen Jong Willem II en Jong RKC Waalwijk nog maar eens pijnlijk duidelijk. Scheidsrechter Bram van Dongen blunderde opzichtig. Hij gaf niet Lawrence, maar Van Mosselveld de rode kaart. 

Een kleine 10 minuten voor het einde van de 'kleine' Brabantse derby. Een speler van Jong Willem II kan zo op de doelman van Jong RKC afstevenen. James Lawrence is de laatste speler van Jong RKC Waalwijk die aan de zogeheten noodrem kan trekken. Hij houdt vast. Rood! Maar niet voor Lawrence. Tot verbazing van de spelers van beide teams, de trainers en de ongeveer 400 aanwezige toeschouwers wordt de rode kaart aan Frank van Mosselveld gegeven. 

Dat zelfs de tegenstander beaamt dat de verdediger niet eens in de buurt staat, mag niet baten. Van Mosselveld toonde na afloop al zijn verbazing op Twitter. Die verbazing zal alleen maar groter zijn geworden nadat de KNVB de speler een voorstel heeft gedaan van één duel schorsing. De KNVB zegt niet anders te kunnen omdat Van Dongen, ondanks de ruim 400 getuigen die het anders zagen, bij zijn verklaring bleef.

RKC Waalwijk is inmiddels akkoord met de schorsing. Na eigen zeggen 'schoorvoetend, omdat de schorsing alleen voor het beloftenteam geldt.' De club wil niet het risico lopen dat de verdediger geschorst wordt voor het eerste team als ze de zaak voor laten komen bij de tuchtcommissie van de KNVB