Gouano_1Komt Prince-Desir Gouano nu wel of niet naar RKC Waalwijk? Vorige week leek het huurcontract zo goed als zeker in orde. Gisteren berichtten verschillende Italiaanse media echter dat Gouano onderdeel uitmaakt van een deal met Atalanta. Navraag bij RKC Waalwijk geeft geen duidelijkheid.

De jonge Fransoos Gouano is al enkele maanden op proef in Waalwijk. Hij speelde mee in verschillende oefenwedstrijden en gaf al een interview als speler van RKC Waalwijk aan Omroep Brabant. Tijdens de oefenwedstrijden maakte hij een uitstekende indruk op de technische staf van RKC Waalwijk. Een tijdelijke overgang leek dan ook een kwestie van tijd. Tot de wedstrijd tegen De Graafschap op de Open Dag. Gouano raakte geblesseerd waardoor RKC Waalwijk nog even wilde wachten. 

Gouano lijkt goed te herstellen van zijn blessure én vorige week gaf Juventus eindelijk haar 'ja-woord' aan RKC Waalwijk. De tijdelijke overgang was zo goed als rond, zo liet Janus van Gelder weten. De berichten die gisteren in Italiaanse media verschenen, zorgen echter voor onduidelijkheid over de tijdelijke overgang. RKC Waalwijk geeft het volgende commentaar op navraag van Geleleger.nl: Inzake Gouano geldt: geduld is een schone zaak!

Wordt ongetwijfeld snel vervolgd...

UPDATE 03-09, 18.33u: De deal is definitief rond: Gouano speelt het komend seizoen bij RKC. De club wacht nog wel op een kleinigheidje. "We wachten nu nog op de vrijgave van de Italiaanse bond," zegt technisch manager Janus van Gelder tegen Omroep Brabant. "Dat is een formaliteit. We verwachten de overschrijving morgen of overmorgen binnen te hebben. Maar zoiets kan maximaal twee weken duren."

UPDATE 10-09, 13.54u: De papieren zijn binnen, waardoor RKC eindelijk gebruik kan maken van de verdediger. Hij gaat spelen met rugnummer 12.