De trots van Midden-Brabant.Medio 2013 kondigen RKC Waalwijk en Willem II het einde aan van de RJO Willem II/RKC Waalwijk. Eind 2013 komt RKC Waalwijk al met nieuwe plannen omtrent de jeugdopleiding. Samen met FC Den Bosch gaan zij voor Brabant United. De invulling daarvan krijgt langzaamaan vorm.

De plannen voor de nieuw te vormen Brabant United werden voor de supporters van RKC Waalwijk inzichtelijk tijdens de supportersavond in december van het vorige kalenderjaar. Het geheel zal gaan worden aangestuurd door twee zogenaamde opleidingsmanagers. Arnold Scholten vanuit FC Den Bosch en Richard van der Lee van RKC Waalwijk. Tevens werd er al bekend gemaakt dat ze gaan spelen met 9 jeugdelftallen die worden verdeeld over beide accommodaties. 

De afgelopen maand heeft de structuur van Brabant United steeds meer vorm gekregen. Een week of twee geleden onthulde de opleiding de tenues waarin de jeugd zal gaan spelen. 

Daarnaast krijgt ook de personele bezetting van de jeugdopleiding langzaam vorm. In de afgelopen week werden er twee heuse scouts aangesteld. Addy Hesselberth en Kevin Koenen moeten de jeugd naar Brabant United halen. Na alle waarschijnlijkheid wordt het scoutingsteam binnenkort verder uitgebreid.

Ook het trainersgilden van de opleiding krijgt steeds meer vorm. FC Den Bosch-icoon Jan van Grinsven zal een van de keeperstrainers worden. Daarnaast hebben inmiddels zes van de negen elftallen een trainer. Het gaat daarbij om de D3, D1, C2, B1 en de A1 van de lagere elftallen. Gisteren maakte de opleiding bekend dat Erwin van Breugel de coach wordt van het gezamenlijke belofte-elftal. Van Breugel is nu nog een van de assistenten van Rob Maas bij Jong RKC Waalwijk. 

Een overzicht van de trainers per elftal:
D3 - Freddy Jacobs (Nu D3 RJO)
D1 - Richardvan der Lee (Nu RJO)
C2 - Jasper Somsen (Nu Den Bosch C1)
B1 - Erik van der Ven 
A1 - Mark Lakwijk (Nu Jong Den Bosch)
Jong BU - Erwin van Breugel (Nu Jong RKC)

Zo krijgt Brabant United dus langzaamaan steeds meer vorm. De komende weken zal er ongetwijfeld meer duidelijkheid komen.