RKC Waalwijk en FC Den Bosch gaan samen een nieuwe jeugdopleiding opzetten onder de naam Brabant United. Beide clubs zijn nog in gesprek met zaterdag hoofdklasser OJC Rosmalen om het team uit te breiden Dinsdagmiddag Wordt er in het Mandemakers Stadion in Waalwijk bekend gemaakt hoe de plannen er uit komen te zien. Twee weken geleden werd bekend dat de gezamenlijke jeugdopleiding van RKC met Willem II ophoudt te bestaan.

Brabant United gaat het eerste seizoen in met negen teams: D3, D2, D1, C2, C1, B2, B1, A1 en een gezamenlijk beloftenteam. Brabant United gaat kantoor houden in zowel het Mandemakers Stadion als BrainWash Stadion De Vliert en zal onder de leiding komen van twee managers opleiding: Arnold Scholten en Richard van der Lee.

Brabant United wordt een zogeheten Besloten Vennootschap, waarvan FC Den Bosch en RKC Waalwijk de hoofdaandeelhouders zijn en er tevens partnerships mogelijk zijn met onderwijs, sponsoren en andere stakeholders. Dat het opleidingsinstituut een zelfstandige entiteit wordt, is belangrijk, zo stelt algemeen directeur Remco Oversier van RKC Waalwijk. “Wij willen een sterk merk ontwikkelen dat uitblinkt op het gebied van talentontwikkeling”, vertelt Oversier. “Brabant United, zo is ons streven, wordt innovatief, gedegen, trendsettend, kwalitatief hoogstaand, professioneel en natuurlijk: Brabants.”
“Voor FC Den Bosch komt Brabant United, en dus de samenwerking met RKC Waalwijk, op een uitstekend moment”, aldus directeur Fred van der Hoorn van FC Den Bosch. “Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij, in de vorm van Brabant United, samen met RKC Waalwijk een topopleiding kunnen neerzetten die zijn vruchten – in de vorm van goede spelers en goede mensen voor de participerende clubs – gaat afwerpen en dus het Brabantse en nationale voetbal versterkt.”

De plannen zijn inmiddels ook ingediend bij de KNVB en komende maanden zal meer duidelijkheid komen over de definitieve lancering van de gezamenlijke jeugdopleiding.