RJO nieuw logo (foto: willem-ii.nl)_1

RKC Waalwijk en Willem II trekken de stekker uit de Regionale Jeugdopleiding Willem II/RKC. De twee Brabantse clubs hebben dat in onderling overleg besloten. De RJO werd 4,5 jaar geleden opgericht. In 2011 werd Willem II/RKC genomineerd voor de Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding. Beide clubs hebben aangegeven op een andere wijze wel jeugd op te willen blijven leiden. Of daarbij contact gaat worden gezocht met andere clubs, is nog niet bekend.

Jeugdspelers van de RJO worden op dit moment bijgepraat over de wijziging van de gezamelijke opleiding, en wat de mogelijke gevolgen voor de jeugdspelers zijn.

De RJO heeft voor RKC een aantal spelers klaar gestoomd, zo zijn o.a. Rewien Ramlal, Luuk Hultermans( beide verhuurt aan FC Oss) Mark Janssen( verhuurt aan Helmond Sport) Kenny andersson en Ingo van Weert afkomstig uit de opleiding. Tevens heeft RKC mee geprofiteerd van de transfer van Misidjan die via de Tilburgers de stap van RJO naar het betaald voetbal maakte.

Later meer...

Update 21 november 2013 om 16.00 uur: RKC Waalwijk lijkt in te zetten op een nieuwe Regionale Jeugdopleiding. Algemeen Directeur Remco Oversier heeft tegenover het Brabants Dagblad bevestigt dat zij al enige tijd gesprekken voeren met andere clubs over een nieuw te vormen RJO. Een besluit is er volgens het dagblad nog niet genomen.