GastfotograafDe jeugdopleiding van RKC Waalwijk en Willem II heeft dit jaar bijna de maximale rendement gehaald uit de A-junioren.

Na vorig seizoen 11 spelers te hebben afgeleverd aan beide selecties zullen er ook aan het einde van dit seizoen bijna alle tweedejaars A-junioren doorschuiven naar Willem II of RKC Waalwijk. 

Maar liefst 8 van de 9 tweedejaars A-junioren maken de stap van de A1 naar een der beide clubs. Paul Brok, Maxim Deckers, Berry Sonnenschein en Simon van Zeelst maken de stap naar Willem II, daar waar Nils den Hartog, Ingo van Weert, Jesse Wielinga en Jasper de Wit de stap naar RKC Waalwijk gaan maken.

Halverwege dit jaar maakte Sjoerd van Beers al de overstap van de opleiding naar het tweede elftal van RKC Waalwijk. Een megarendement, waar ook Hoofd RJO Willem II/RKC Remco Oversier erg trots op is: “met deze jongens erbij opgeteld leveren we in de afgelopen 4 seizoenen ruim 40 spelers af aan het betaalde voetbal in Nederland. Een aantal wat de kwaliteit van onze jeugdopleiding uitstekend weergeeft. Elke zondag is het weer genieten om de wedstrijden in de Jupiler League en de Eredivisie te bekijken, waarin we veelvuldig spelers van onze jeugdopleiding aan het werk zien bij verscheidene clubs in het betaalde voetbal. Grote ambitie blijft uiteraard wel om het aantal spelers wat doorstroomt naar 100% te krijgen, dat prikkelt een ieder om elke dag weer beter te willen werken én te worden!" aldus de hoofd jeugdopleidingen op hun website