...en ziet...Waar het vlaggenschip van RKC Waalwijk de laatste weken de weg kwijt lijkt te zijn, kunnen we wel stellen dat de jonkies van RKC Waalwijk op een snelweg zitten. Werd vorige week nog Jong Feyenoord/Excelsior met een knappe 4-1 naar huis gestuurd, vanavond wonnen de jongens van Rob Maas de kraker tegen Jong FC Utrecht. In Utrecht werd het 0-3.

Jong RKC Waalwijk doet het uitstekend in de eredivisie voor Beloften. Na een afwezigheid van drie jaar staat het 'tweede' van RKC - mede dankzij de overwinning tegen Jong FC Utrecht - op een knappe gedeelde tweede plaats.

Vooraf leek het een lastige wedstrijd te worden voor Jong RKC Waalwijk. Zo stond Jong FC Utrecht voorafgaand aan dit duel op de tweede plaats en trad de ploeg aan met maar liefst negen spelers met eredivisie ervaring. Ter vergelijking: Jong RKC startte met slechts twee spelers met ervaring in de hoogste landelijke voetbalafdeling. In de eerste helft was hier echter niets van te merken. Jong RKC Waalwijk was een klasse beter dan de beloften van de FC. Na twee doelpogingen van Kenny Anderson was het raak voor Jong RKC. De Duitser Lemke promoveerde een voorzet van Zeldenrust tot een doelpunt: 0-1.

Na rust gingen de beloften van de geelblauwen door waar ze voor rust mee geëindigd waren, al moesten ze eerst nog een kleine Utrechtse storm doorstaan. In de 65e minuut was het weer raak. Na een voorzet van Barroilhet maakte de aangever van de eerste Waalwijkse goal nu zelf de tweede. Amper twee minuten later konden de Waalwijkers weer juichen. Via opnieuw Zeldenrust werd zwak uitverdedigen van de doelman van de Domstedelingen (ex-RKC'er Verhoeven) keihard afgestraft: 0-3. Een ongekende luxe.

In de 74e minuut van de wedstrijd kreeg Jong RKC Waalwijk zelfs de uitgelezen mogelijkheid om de score verder op te voeren. Lemke werd in het strafschopgebied van de gastheer tegen de grond gewerkt. De gegeven strafschop werd echter gemist door middenvelder Salhi. Grote gevolgen had deze misser echter niet. 

Door deze knappe overwinning klimt Jong RKC Waalwijk dus naar de gedeelde tweede plaats. Op 18 februari spelen de jongens van Rob Maas de volgende wedstrijd. Opnieuw een uitwedstrijd tegen een topper uit de competitie. Dan gaan ze op bezoek in Heerenveen. Zij staan op de eerste plaats met twee punten meer dan Jong RKC Waalwijk. Zij behaalde de punten echter in een wedstrijd minder.