De brabantse carnavalsdagen zijn weer voorbij, en de werkweken beginnen weer. Tijd om even terug te blikken op het RKC nieuws van de afgelopen dagen. RKC kreeg een geflateerde nederlaag te verwerken in Eindhoven, en er was de financiele sectorindeling van de KNVB die weer wat stof deed opwaaien 

Jong PSV

Op Carnavals vrijdag trokken de geelblauwe naar sportpark de Hertgang waar het Jong PSV trof. RKC kwam op voorsprong vanuit een cornet en zag Jong PSV in de 7e minuut al een penalty missen. Ondanks dat de Waalwijkers niet heel veel kansen weg gaven waren het toch de eindhovenaren die vier keer wisten te scoren.  Persoonlijke fouten deden de Waalwijkers te das om waarna men na 2 overwinningen op rij met lege handen naar Waalwijk trok. Door de nederlaag is RKC terug te vinden op plek 10 op de ranglijst. Een plek die door de klassering van Jong PSV en Jong Ajax aan het einde van het seizoen rechtgeeft op Play-off voetbal.

Categorie 1

Gisteren kwam het nieuws vanuit de KNVB naar buiten dat RKC Waalwijk wederom in categorie 1 is ingedeeld, De categorie voor Nederlandse BVO's die onder curatele van de sportbond staan. Een ongelukkig moment voor RKC dat juist in december aangaf definitief gered te zijn en dus haar licentie te behouden ( RKC Moet voor december 2017 gepromoveerd zijn naar tenminte categorie 2). De datum om de cijfers in te dienen was op 01-12-2016 dit was kort voor dat het reddingsplan definitief was. het de uitkomst van het reddingsplan is dan ook nog niet opgenomen in de afgelopen week gepubliceerde indeling. Vandaag start het nieuwe meetmoment, daarin zijn de uitkomsten van het reddingsplan wel opgenomen en zal RKC ook keurig promoveren naar de veilige en gezondere categorie 2 waarin de meeste Nederlandse BVO's zich bevinden. 

Remco Oversier reageerde alsvolgt op de publicatie van de financieele categorie indeling Remco oversier op facebook:

‪RKC-ers geen zorgen! Indeling cat 1 is van meetmoment november 2016. Zoals gezegd: maart 2017 ingediende stukken zorgen voor cat 2.
3 maanden (!) na meetmoment nov 2016 communiceren categorie indeling raakt nieuwe meetmoment en creëert onnodige onrust KNVB. #onnodig