RKC Waalwijk beleefde gisteravond een spannende avond. Supporters spelers en personeel van de Waalwijkse club zorgde voor een bomvolle publieketribune en een volle hal van het Waalwijkse gemeentehuis. RKC Waalwijk directeur Remco Oversier had inspreektijd aangevraagd en gebruikte deze tijd meer dan uitstekend. Een perfect verhaal werd de aanwezige voorgeschoteld.  Er waren wat crisitsiche vragen welke logisch zijn bij een dergelijk besluit, maar de keuze tussen twee slechte voor de Waalwijkse raad lijkt op dit moment richting de juiste keuze voor ONS RKC te vallen.

Het was spannend in het gemeentehuis. De voorzitter opende de avond voor de aanwezige met een uitleg over de avond. RKC is een onderwerp bij de vele Waalwijkers waar veel emotie regeert bij zowel voor als tegenstanders. De aanwezige zijn dan ook alleen geintereseerd in het onderwerp RKC. Remco Oversier trapt de avond af met zijn verhaal over ons RKC over de toekomst visie, de opgeruimte puinhopen en de fouten uit het verleden. Het verhaal werd vol enthousiasme en passie verteld wat oversloeg op zowel de aanwezigen als de raadsleden. Toch kwamen er ook kritische vragen over het plan. Wat is PPO met de club en de grond van plan? Waarom worden het stadion en de lening niet losgekoppeld en alleen het stadion verkocht zodat de club in de komende jaren de lening als nog afbetaald? Vragen die keurig werden beantwoordt door zowel wethouder Bakker als RKC directeur Oversier.

20 oktober zal de gemeenteraad gaan stemmen over het plan, dan wordt bekend of de partijen voldoende informatie hebben vergaard en akkoord zullen gaan met de deal. Enkele partijen hebben al laten doorschemeren waarschijnlijk niet voor de deal te stemmen, een gelopen race is het dus allerminst. 20 oktober moet het gemeentehuis uitpuilen van de RKC-ers, zodat we nogmaals kunnen laten zien dat de club meer leeft dan de afgelopen jaren, hopelijk kunnen we daarna een mooi feestje vieren in of om ons Mandemakers Stadion!