Het kan je niet zijn ontgaan: de Rooms Katholieke Club viert deze week haar 75-jarig bestaan. Gisteren werd de feestweek op een passende manier geopend met een heuse RKC-mis. De aftrap voor een week vol activiteiten omtrent het jubileum van de Geelblauwen.

De Anthoniuskerk in Waalwijk was gisteren het toneel van de tweede RKC-mis ooit. Vijftien jaar geleden - tijdens het 60-jarige jubileum - was de eerste keer. Lid van de Raad van Commissarissen Jan Verhulst vertelt tegenover de camera van Omroep Brabant waarom de mis werd gehouden.

Naast Omroep Brabant was ook SBS6 aanwezig bij de kerkdienst. Zij maakte de volgende reportage.

<iframe width="500" height="283" src="http://embed.kijk.nl/?width=500&amp;height=283&amp;video=jltccEeGTrWZ" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen" scrolling="no" class="sbsEmbed"></iframe>

Na de kerkdienst werd in het voormalige gemeentehuis tijdelijk omgedoopt tot 'Huis van RKC'. De hele week heb je gratis toegang tot de tentoonstelling over de trots van Waalwijk. Supporters van de club hebben materiaal wat in de loop der jaren is verzameld, uitgestald.