RKC - NEC ERE 13-14_2Simon Cziommer is in gesprek met RKC Waalwijk. De 34-jarige middenvelder stond tot 1 juli onder contract bij Heracles Almelo en is nu transfervrij.

De Waalwijkse club hoopt Cziommer te verleiden door hem na zijn voetballoopbaan te helpen met het opstarten van een maatschappelijke carrière, aldus het Brabants Dagblad. Cizommer voerde deze week een gesprek met de clubleiding en gaat binnenkort opnieuw praten.

De dertiger begon zijn loopbaan bij FC Twente, waarna hij via Schalke 04, Roda JC en opnieuw Twente bij AZ terecht kwam. Daarna kwam hij nog uit voor FC Utrecht, Red Bull Salzburg en Vitesse. Sinds 2013 speelde Cziommer voor Heracles.

Voetbaltechnisch gezien ziet RKC Cziommer als een welkome aanvulling, die met zijn ervaring de jonge selectie verder op weg kan helpen.De komst van Cziommer betekend mogelijk dat de Waalwijkers geen extra spits meer halen.

e.e.a. zal afhankelijk zijn van de Salarissen van zowel Cziommer als de mogelijke aanvallende versterking. Mocht er geen nieuwe aanvalsleider komen zullen Jos Peltzer en Rob van Sonsbeek voor de Waalwijkse doelpunten productie moeten gaan zorgen.