RKC - HER ERE 13-14Jonathan Kindermans speelt komend seizoen zeer waarschijnlijk voor RKC Waalwijk. De twintigjare middenvelder komt over van het Belgische Anderlecht. 

Deze week denkt de club de deal te beklinken, aldus het Brabants Dagblad.  Het afgelopen jaar voetbalde de Belg op huurbasis voor Telstar. Zijn roots liggen bij de jeugdopleiding van KV Mechelen. Daarna speelde hij acht jaar in de jeugd van Anderlecht en was belangrijk voor het beloftenteam. Daarnaast kwam hij uit voor Belgie onder 15.

Als Kindermans tekent, is hij de zevende nieuweling bij RKC. Steef Nieuwendaal, Etienne Vaessen, Daan Rienstra, Rick Mulder, Jos Peltzer en Rob van Sonsbeek gingen hem voor. Daarnaast wordt Okan Özçelik deze week medisch gekeurd.

UPDATE 9-6, 11.53u: Kindermans tekent dinsdag een contract voor twee seizoenen, met de optie voor een derde. Dat bevestigt RKC. ‘’Jonathan werd begeerd door vijf andere clubs, maar heeft gekozen om bij ons zijn profcarrière te vervolgen", reageert directeur Remco Oversier. "Wederom wordt hiermee de kracht van onze werkwijze bevestigd."

Oversier verwacht dat de Vlaming aanvallend veel kan betekenen. "Kindermans is een veelzijdige middenvelder die goed uit de voeten kan dicht achter onze spitsen. Met zijn diepgang en gevoel voor positie kiezen op alle zijden van het veld, moet hij vaak in scoringspositie gaan komen."