RKC - TWE ERE 13-14_12Het lijkt erop dat RKC Waalwijk alweer een speler oppikt bij de amateurs. Okan Özçelik, nu nog aanvaller bij Topklasser Hercules wordt woensdag medisch gekeurd.

Als dat geen problemen oplevert, tekent hij snel bij RKC. De 23-jarige speler zou komend seizoen uitkomen voor FC Lienden. "Maar de kans is wel groot dat hij het profvoetbal in gaat", zegt assistent-trainer Jimmy Spelbos van die club tegen de Gelderlander. Er is eerder contractueel vastgelegd dat Özçelik tussentijds kan vertrekken naar een profclub. "Daar werken we gewoon aan mee, mits RKC aan onze voorwaarden voldoet."

Özçelik begon zijn carriere als jeugdspeler bij Jong FC Utrecht en kwam via Elinkwijk en FC Chabab uit bij het Turkse Antalyaspor. Mede door een blessure speelde hij daar slechts één duel, tegen Galatasaray. Hercules pikte hem daarna op. 

Als Özçelik tekent, is de selectie van RKC bijna compleet. De club zoekt dan alleen nog naar één aanvaller en middenvelder.

Update: 11-06-15

RKC Waalwijk heeft haar achtste versterking voor het komende seizoen binnen. De Waalwijkse bereikte overeenstemming met Özçelik over een overeenkomst voor twee seizoenen met een optie voor een derde. Okan Özcelik komt over van Topklasser USV Hercules

‘’Met het aantrekken van Okan Özcelik halen we een echte winnaar in huis. Okan heeft onder andere bij Antalyaspor, uitkomend op het hoogste niveau van Turkije, bewezen goed uit de voeten te kunnen op de linkerflank. Daarnaast beschikt Okan over een sterk rechterbeen waarmee hij vanuit verschillende posities en afstanden doeltreffend kan zijn. Met de eerdere komst van Rob van Sonsbeek en Jos Peltzer krijgt onze aanvalslinie steeds meer vorm. Daarnaast zal tijdens de eerste training de selectie al zo goed als compleet zijn: dit geeft rust en tijd om te bouwen aan een goed op elkaar ingespeeld elftal’’, aldus een meer dan tevreden algemeen directeur Remco Oversier.