Eindelijk is het weer zo ver. Na een super einde in het seizoen 2008-2009. stond er eindelijk weer een eredivisionist op het trainingsveld in Waalwijk. De spelers hadden er zichtbaar zin in. RKC Waalwijk start de voorbereiding met de aanwinst Boerrighter, ook Wevers en van Mosselveld waren van de partij. De grote ontbrekende waren toch wel Dustley Mulder en Ferne Snoyl. Deze basisspelers van vorig jaar zijn er nog niet uitgekomen met RKC Waalwijk betreft hun contract verlenging. Dat wordt nog afwachten dus.

Dan de training zelf.

 Het weer was lekker, een heerlijk zonnetje. Na de Warming up begonnen de spelers met wat loop en kaatswerk. Waarna er vervolgens een groot Positie spel gedaan werd, tijdens dit spel waren er twee neutrale spelers. Aansluitend aan dit positie spel. Volgde een groot partijspel. Opvallend was de verdedigende rol die di gregorio speelde tijdens dit spel en dat toby mulder als linksback werd geplaatst. Lifondja plaatsnaam op de rechtsback positie. De uiteindelijke matchwinner van het grote afsluitende partij spel was Kevin Vink. Hij promoveerde een goede actie van Roald van hout tot goal.

De Nieuwelingen.

 Jeffrey Stans en Derk Boerrighter namen voor het eerst deel aan de training van de kersverse eredivisionist RKC Waalwijk. Stans speelde tijdens het partijspel als controlerende middenvelder en boerrighter speelde aan de linkerkant. Hij had een aantal acties waarbij hij de achterlijn haalde en vervolgens een mooie voorzet afgaf. De nieuwelingen werden op het eerste gezicht goed op genomen door de spelersgroep. Onderling waren spelers tijdens de partij spellen wel fanatiek. Spelers vloekte als ze een bal niet kregen, of als er iets fout ging De spelers waren fanatiek de opkomst op een werkdag was goed te noemen toch een 100 man dat langs de lijn stond. En een mooi zonnetje. Ik heb zin in het nieuwe seizoen en ik verwacht vele met mij.