Vandaag heeft RKC Waalwijk haar volledige oefenprogramma bekend gemaakt in aanloop op het nieuwe voetbalseizoen. Het programma bestaat uit een achttal wedstrijden. Vijf van de acht wedstrijden vormen een Brabantse derby.

Aanstaande maandag begint de selectie van RKC Waalwijk aan de voorbereiding op een seizoen Eredivisie voetbal. De mannen van trainer/coach Ruud Brood zullen dan voor de eerste maal na de vakantie het trainingsveld van het Mandemakers Stadion betreden. De eerste trainingsweek zal worden afgesloten met de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Zoals u elders op de site kunt zien is dat in en tegen de plaatstelijke SV Nieuwkoop (4e klasse).

Wat verder opvalt zijn de wedstrijden tegen PSV Eindhoven en het Turkse Kayserispor. Die laatst genoemde ploeg eindigde vorig seizoen op de zevende plaats in de Turkse Eredivisie. Opvallend is dat deze wedstrijd op de Open Dag gespeeld gaat worden. Echter niet in Waalwijk, maar op het terrein van Uno Animo in Loon op Zand.

Het volledige oefenschema van RKC Waalwijk met tijden ziet er als volgt uit:

• 4 juli, Nieuwkoop, 16.00 uur: SV Nieuwkoop-RKC WAALWIJK
  • 7 juli, Waalwijk, onbekend: RKC WAALWIJK-PSV