De redder van ons RKC Waalwijk gaat ons Waalwijkse Mandemakers Stadion verlaten. Remco Oversier gaat als Technisch directeur aan de slag in Nijmegen en vertrekt na het voltooien van zijn missie, een gezond RKC Waalwijk. Langs deze weg willen wij Remco onzettend bedanken voor zijn werkzaamheden voor ons RKC Waalwijk, mede door zijn inzet en toewijding kunnen wij als supporters ook in de toekomst nog genieten van onze club.  #Remcobedankt!

Beste RKC-er,

Middels dit schrijven wil ik je graag persoonlijk informeren over mijn vertrek bij ons RKC Waalwijk. Ik maak de overstap naar NEC Nijmegen, alwaar ik de functie van Technisch Directeur zal gaan bekleden.

De afgelopen vier jaar bij ons RKC Waalwijk zijn intens geweest. Zowel zakelijk als privé heeft de club veel voor en met mij gedaan. RKC Waalwijk is in mijn hart gaan zitten en zal daar altijd een stevige plaats behouden. Het waren hectische, emotionele en prachtige jaren, waarbij we de club met al jullie steun veilig door de achtbaan van gevaren hebben kunnen geleiden. Ik ben er harstikke trots op dat ik dit proces heb mogen begeleiden, samen met onze Raad van Commissarissen en verschillende andere belangrijke stakeholders.

Het afgelopen seizoen hebben we met z’n allen een enerverend en belangrijk hoofdstuk afgesloten in de historie van RKC Waalwijk. Daarmee is de situatie bij de club definitief veranderd: het reddingsplan is voltooid en we spelen sportief weer structureel voor play-offs, of misschien wel meer de komende jaren… Het is nu dan ook tijd voor het schrijven van het volgende hoofdstuk.

Terwijl de plannen hiervoor klaarliggen en langzaam de eerste contouren zichtbaar worden, was dit tevens het moment waarop ik werd benaderd door NEC Nijmegen. Gezien het passende momentum, RKC Waalwijk kan weer volop verder gaan bouwen en staat aan de vooravond van toekomstige successen, ben ik de gesprekken aangegaan en heb in Nijmegen een nieuwe uitdaging gevonden, welke mij nieuwe kansen biedt tot het opbouwen van succes en het ontwikkelen van mijzelf. Ik heb dan ook besloten om deze uitdaging aan te gaan en het nieuwe hoofdstuk bij mijn toekomstige opvolger neer te leggen, nog steeds ondersteund door onze stabiele Raad van Commissarissen.

RKC Waalwijk is klaar voor de toekomst, klaar voor verdere groei en klaar voor sportief succes. Ik kijk dan ook met grote trots terug op alles wat er is bereikt gedurende de afgelopen vier jaar. Een bijzonder woord van dank wil ik uitspreken naar de medewerkers, welke dag in dag uit voor onze mooie club klaarstaan en mij zowel privé als zakelijk altijd hebben gesteund en klaar hebben gestaan met een helpende hand. Een uniek werkklimaat, welke ik nooit zal vergeten. En natuurlijk een woord van dank voor iedereen die de club trouw is gebleven in moeilijke tijden. Dankzij jullie allemaal hebben we de stappen kunnen maken welke gezet zijn. Anders waren we nooit zover gekomen! Blijf er dan ook vol achter staan met elkaar en schrijf met elkaar een hoofdstuk waarin de Eredivisie weer zal lonken. De komende weken presenteren we spelers waarmee we deze ambitie nogmaals onderstrepen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat dit kan met de huidige kwaliteit van mensen aan boord, onder het huidig bestuur, dus: blijf de schouders eronder zetten!

De afgelopen jaren heb ik ervaren dat ons RKC Waalwijk een bijzondere club is. Het is geen club waar je werkt en weer weggaat, het is veel meer dan dat. Het is met iedereen een vriendschap geworden, met vrienden die altijd voor mij en mijn gezin hebben klaargestaan. Dat koester ik, maar zeker ook mijn vriendin. Of, zoals mijn dochter Sjors altijd zegt: “Papa, op school staan ze allemaal voor PSV, maar ik sta voor RKC hè?!”. Kortom: RKC Waalwijk zal bij onze hele familie altijd een bijzonder plekje houden en we hopen er, als vrienden, nog veelvuldig te mogen komen!

Met hartelijke, geelblauwe groet,
Remco Oversier