De inspanningen van de afgelopen jaren hebben zich nu ook in de financiele categorie indeling van de KNVB uitbetaald. De Waalwijkers zijn ruim voor de deadline gepromoveerd naar de veilige categorie 2 waardoor de club haar licentie heeft veilig gesteld niet langer onder curatele van de KNVB staat.

RKC is beland in de middencategorie waarin de meeste nederlandse BVO's zich bevinden om te promoveren naar de gezondste categorie dienen de Waalwijks nog enkele zaken af te ronden. Enkele plannen om de club te behouden voor het Waalwijkse en nederlandse voetbal zorgen er voor dat een promotie naar categorie 1 nog niet realiseerbaar is.  De Waalwijkers hebben destijds gekozen voor het obligatie plan, deze lening moet echter worden afbetaald om te kunnen promoveren, ook onder andere het kosten besparende kunstgras dient nog volledig afbetaald te worden alvorens men zich bij de gezondste clubs van nederland mag voegen.De club heeft de komende jaren geld gereserveerd om ook deze fase te voltooien.

Het wonder van Waalwijk heeft een nieuwe lading gekregen, en met deze uitslag de mooiste laatste alinea gekregen van alle hoofdstukken tot nu toe. Waar in 2014 het water aan de lippen stond, staat er nu weer een goed fundament om met de club te groeien naar mooie sportieve tijden!  Sportief gezien heeft de club de weg naar boven weer in geslagen en strijden we nu al weer om de play-offs. De afgelopen 2 seizoenen werd dit haast onmogelijk geacht. RKC is inmiddels weer begonnen met de voorbereidingen op het komende seizoen. Ook de prijzen van de seizoenskaarten zijn bekend en wijken  nauwelijks van de voorgaande seizoenen! Met een club die groeiende is zowel sportief als financieel het ideale moment om het komende seizoen (weer) een Seizoensclubkaart aan te vragen.