Zoals elk seizoen moeten BVO's in nederland overeenkomsten van spelers formeel opzeggen voor 1 april. Bij RKC Waalwijk zijn negen spelers actief welke door deze regeling een ontslagbrief zouden kunnen ontvangen. De contracten van deze spelers lopen af waardoor ze of opgezegd dienen te worden of dat ze verlengd gaan worden. Een deel van de verleningen zal afhangen van de mogelijke contract verlenging van Peter van den Berg. RKC en haar oefenmeester zijn reeds ingesprek over een verlenging.

Zoals elk jaar worden de ontslag brieven breed uitgemeten in de pers, maar voor de meeste voetbalsupporters is het inmiddels een bekend verhaal, aflopenden spelers contracten moeten voor 1 April formeel opgezegd zijn of reeds verlengd zijn. Het opzeggen van de overeenkomsten betekend voor de negen RKC spelers dat zij mogelijk een ontslag brief zullen ontvangen.

Tot deze groep van negen spelers behoren;  Tamati Williams, Mark Engberink, Steef Nieuwendaal, Kenny Anderson, Moussa Sanoh, Nando Wormgoor, Rob van Sonsbeek, Vlatko Lazic en Collin Seedorf. Van het negental lijkt Collin Seedorf verzekerd van een brief, de verdediger die tegen alle verwachtingen in toch nog wat basisplaatsen had dit seizoen mocht in de afgelopen zomer en winterperiode al uitkijken naar een nieuwe uitdaging. De komst van Rob van Sonsbeek is ook nog geen succes gebleken. De spits die bij de amateurs aan de lopendeband scoorde is al sinds zijn komst naar Waalwijk geblesseerd, van Sonsbeek heeft op die manier nog niet kunnen laten zien wat hij in zijn mars heeft, de kans dat hij ook een ontslagbrief krijgt lijkt dan ook reeel.

RKC is al vol op bezig met de voorbereidingen voor het komende seizoen,  naast de spelers die mogelijk een ontslagbrief krijgen is men in gesprek met trainer/coach Peter van den Berg over het verlengen van zijn overeenkomst. Beide partijen hebben de intentie uitgesproken om met elkaar door tegaan. De looptijd e.d. zullen de komende tijd besproken worden waarna beide partijen voor eind maart de overeenkomst kunnen tekenen.