Genaro Snijders laat sinds donderdag zijn gezicht zien op de Waalwijkse velden. De Amsterdamse aanvaller sluit aan bij de belofte van de Waalwijkers. De 27-jarige aanvaller speelde voor het laatst voor het Engelse Notts County maar heeft daar zijn contract laten ontbinden.

Snijders speelde in het verleden voor ondermeer voor Vitesse en de provinciegenoten Willem II en FC Oss. In Engeland kon Snijders niet meer rekenen op speeltijd nadat oud RKC-er Ricardo Moniz de club als oefenmeester verliet. ,,Qua accommodatie en organisatie was het er top. Maar sinds het vertrek van Ricardo Moniz heb ik in 16 maanden 7 trainerswisselingen meegemaakt. Er was weinig uitzicht meer op speeltijd. Daarom leek het me beter terug te keren naar Nederland om me voor te bereiden op het komende seizoen. Er was interesse van een Zweedse club, maar ik heb besloten om daar niet op in te gaan." Geeft Snijders aan in het Brabants Dagblad.

Voor het komende seizoen houdt Snijders, die via Serginho Greene in contact kwam met RKC, alle opties open. Dat doet de Waalwijkse club, waar Snijders in principe met de beloften meetraint, ook. ,,We weten dat hij heel goed kan voetballen", zegt trainer Peter van den Berg. "We kijken wel wat er verder uit voortvloeit."