Gevero Markiet zal niet terug keren op het trainingsveld van ONS RKC. De verdediger kon stagelopen met zicht op een amateurcontract of een minimaal betaalde overeenkomst. De zaakwaarnemer had dit blijkbaar niet goed gecommuniceerd waardoor Markiet met andere verwachtingen aan zijn stage begon.

Markiet is dit huidige seizoen al clubloos en leek bij RKC een nieuwe kans te krijgen om zich in de picture te spelen. De verdediger trainde enkele dagen mee en speelde mee in de wedstrijd tussen de belofte van RKC en de belofte van Almere City.  ,,Markiet maakte best een redelijke indruk, al zou het nog wel twee maanden geduurd hebben voor hij wedstrijdfit was", zegt directeur Remco Oversier van RKC. ,,Maar hij had veel te hoge verwachtingen van een verbintenis met RKC. Financieel zouden we er niet uitkomen. Dan heeft het ook geen zin voor Markiet om nog langer bij RKC op het trainingsveld te staan."

Markiet speelde in het verleden voor FC Utrecht en Helmond Sport, sinds dit seizoen is de verdediger clubloos. RKC wordt dus niet de nieuwe wergever van de verdediger waardoor RKC het voorlopig houdt bij aanwinsten Lazic en Sno.