Aankomende vrijdag is het zover, de 2e seizoenshelft gaat dan van start. In de tweede seizoenshelft gaan de prijzen verdeeld worden en wordt duidelijk welke elftallen promoveren,degraderen en via de Play-offs mogen knokken voor een plekje in de eredivisie. RKC gaat als nummer 10 op zoek naar de tickets voor de play-offs, vrijdag treft RKC SC Telstar in Velzen.

Toekomst
De belangrijkste wedstrijd in de clubgeschiedenis is in 2016 al gespeeld en gelukkig voor ons allemaal winnend afgesloten. De gemeente Waalwijk, Project ontwikkelaar PPO, inversteringsgroep ''de Bailleur'' onder aanvoering van Ben Mandemakers en Eric Berkhof en natuurlijk Remco Oversier slaagde er in de club definitief te redden. Het Wonder van Waalwijk bestaat nog en kan gaan schrijven aan mooie gezonde hoofdstukken in te toekomst.

De club leeft en groeit op vele fronten. De Toeschouwers aantallen blijven echter nog achter, maar gezien de goede resultaten in de eerste seizoenshelft ( RKC is de ploeg die de meeste vooruitgang heeft geboekt t.o.v. het seizoen er voor!) moet met behulp van alle medesupporters ook dat deel van onze mooie club weer gaan groeien. Een play-off plek leek vooraf een droom, maar blijkt ineens een reeele mogelijkheid te zijn, en in de playoffs weet je het nooit aldus de 'kenners'  Roep vrienden en bekenden die jaren bij ons RKC waren en nu om welke reden dan ook er niet zijn op om ook de 2e seizoenshelft weer van de partij te zijn. Wij hebben ze nodig, en de club heeft ze nodig. Vollere tribunes creeeren een betere sfeer waar iedereen van profiteert!  Halve Seizoenskaarten zijn hier te bestellen!

Aanwinsten
RKC Waalwijk wist met de huidige selectie veel tegenstanders het lastig te maken, een keurige 10e plaats is dan ook het resultaat van het harde werken in de zomerstop, en tijdens de eerste seizoenshelft. Naast de huidige selectie heeft RKC zich ook nog weten te verzekeren van de diensten van Vlatko Lazic oude bekende Evander Sno Lazic, weet hoe het voelt om zich te plaatsen voor de Play-offs de aanvaller annex verdediger speelde in drie seizoenen de Graafschap drie seizoenen op rij Play-offs het lukte echter pas de derde keer om te promoveren, waarna hij vertrok naar NAC Breda, ondanks de spannende wedstrijden tegen Willem II lukte het de formatie uit breda niet om te promoveren. Na een kortstondig verblijf in Roemenie hoopt Lazic nu met RKC de play-offs te halen. Evander Sno hoeft eigenlijk geen introductie, de ijzersterke middenvelder speelde al 2 seizoenen voor ons RKC. Zijn eerste seizoen was gelijk een evenaring van het beste seizoen uit de club geschiedenis, in de finale van de Play-offs werd kwalificatie voor de europa league misgelopen zijn tweede periode werd een seizoen van het andere uiterste, via de play-offs degadeerde RKC naar de Jupiler League. Sno is nu terug om de club terug te brengen naar de hogere regione van het Nederlandse voetbal!

Telstar
RKC Waalwijk gaat aankomende vrijdag op bezoek bij SC Telstar, de Witte Leeuwen uit Velzen hebben de komende tijd bezoek van Edgar Davids als Stagiaire, de Pittbull loopt stage voor voor trainerscursus. Telstar dat op dit moment op de 15e plek bivakkeert verloor de eerste wedstrijd van het seizoen van ONS RKC, de Waalwijkers waren met 1-0 te sterk bij de seizoensopening. Naast de aanwinsten Sno en Lazic zullen ook Benson en van Weert weer aanwezig zijn. Beide heren zijn hersteld van langdurige blessures.