RKC Waalwijk heeft de 1e seizoenshelft afgelsloten met een 2-2- gelijkspel tegen Cambuur Leeuwarden. De friezen die in het bekertoernooi Ajax uitschakelde kwamen tot twee keer toe terug van een achterstand. RKC kreeg via Kenny Anderson tot 2 keer toe de mogelijkheid voor de derde keer op voorsprong te komen. De ingevallen middenvelder kreeg de bal echter niet in de goal.

In het begin van de wedstrijd had Cambuur de overhand en kreeg men kansen om op voorsprong te komen maar verzuimde dit. RKC kreeg langzaam wat meer grip op de wedstrijd en een van de eerste aanvallen van RKC leverde een penalty op.Langedijk wist dit buitenkansje te benutten waardoor de Waalwijkers voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwamen. Lang konden de Waalwijkers niet genieten van de voorsprong. Een buitenspel goal van Martijn Barto betekende al snel weer de gelijkmaker. De 1-1 op dat moment een terechte uitslag was ook de ruststand.

Na rust wist RKC opnieuw op voorsprong te komen. Een kopbal van N'defe kon ter nauwenood gered worden door de friesche goalie maar de rebouwd was voor Johan Voskamp een koud kunstje. een kwartier voor het einde van de wedstrijd kwam Cambuur echter wederom op gelijke hoogte. onder aanvoer van de Wissels van Arnhem, Verduyn en Anderson trok RKC opjacht naar de derde Waalwijkse treffer. Van Arnhem schonk mede invaller Anderson een levensgrote kans maar Anderson kreeg de bal niet achter de goalie van Cambuur. Kort daarvoor had Anderson ook al een grote kans op de 3-2 laten liggen. Door het gelijke spel eindigt de 1e seizoenshelft voor RKC op een tiende plaats met 29 punten uit 9 gespeelde wedstrijden. Het seizoen 2015/2016 eindigde voor RKC met 32 punten. Een knappe prestatie van de Waalwijkers die op alle vlakken in de lift zitten!