Irvingly van Eijma is de afgelopen tijd op proef in Waalwijk. De aanvaller speelde in de jeugd van FC den Bosch en maakte zijn debuut in het betaalde voetbal voor FC Oss. Een uitstapje naar Atlantis FC in Finland liep uit op een nachtmerrie, waarbij o.a. ook voormalig RKC-er Derwin Martina betrokken was. Inmiddels zijn de heren vrijgesproken van matchfixing

 

Van Eijma speelde tot 2014 in de jeugd van FC Den Bosch, na een kort uitstapje naar Cyprus belande hij in Nederland bij tweede klasser RKTVV uit Tilburg. Na slechts vier maanden in Tilburg pikte FC Oss de aanvaller op waar hij ruim 20 wedstrijden in het betaalde voetbal speelde waarna hij zich met vier andere nederlanders meldde in Finland. Daar gingen ze spelen voor Atlantis FC. 

Eind augustus 2016 vond Van Eijma met de Finse derdeklasser Atlantis FC een nieuwe club. Eind september 2016 kwam hij met de Nederlandse spelers waaronder oud RKC-er Derwin Martina in opspraak. De voorzitter van Atlantis verdacht de spelers van matchfixing. Alle spelers ontkende dit en lieten de club en Finland achter zich.  In december bleek uit onderzoek in de Volkskrant dat de spelers onschuldig waren en de club een speelbal was van meerdere groepen matchfixers.

Nu de onschuld van de spelers vast staat krijgt van Eijma de kans bij RKC zijn carriere opnieuw op te pakken. Van Eijma is inmiddels een tijdje op proef in Waalwijk en hoopt zich naar een plek in de selectie te voetballen.

Omroep Brabant sprak al kort met de stagiaire bij de Waalwijkers