RKC Waalwijk heeft Evander Sno vast gelegd voor de komende 1,5 seizoen. De sterke middenvelder speelde eerder al twee seizoenen in Waalwijk en maakte daarin een uitstekende indruk. Mede door zijn goede spel haalde RKC het eerste jaar na de promotie in 2011 Play offs. Sno gaat nu met RKC proberen wederom playoffs te halen, maar dit keer om promotie naar de eredivisie af te dwingen.

De hint 66 die RKC eerder deze week gaf slaat op de rugnummers die Sno in zijn periode bij RKC droeg. De nummers 23 en 43 samen komen uit op het aantal van 66. Dat Sno terug keert in Waalwijk mag met recht een onverwachte transfer worden genoemd. Sno die eerder voor clubs als Ajax en Celtic voetbalde speelde eerder voor de Waalwijkers maar deed dit allen in de Eredivisie. Zijn derde contact bij RKC betekend voor de middenvelder dat hij zijn debuut gaat maken in de Nederlandse Jupiler League.

Met de komst van Sno toont RKC aan waar haar ambities liggen, de Waalwijkers hebben na 2 rampjaren een goede eerste seizoenshelft achter de rug en willen deze lijn graag doortrekken en een plaats in de Play-offs bemachtigen. Een leider in het elftal met de kracht en de voetbalinteligentie van Sno kan voor de Waalwijkers het laatste zetje geven om die stap daadwerkelijk te maken. Evander Sno zal na de winterstop aansluiten bij de groep van Peter van den Berg en is na  Lazic de tweede winterse versterking voor de geel blauwe.

Algemeen directeur Remco Oversier: “We zijn Evander na zijn vertrek in 2014 altijd blijven volgen en voerden deze zomer al enkele goede gesprekken over een terugkeer bij RKC. Destijds kwam het niet rond in verband met FIFA-regelgeving, maar in de komende transferperiode kunnen we hem probleemloos overschrijven. Evander is voor ons een speler uit de buitencategorie, we zijn dan ook blij en trots dat hij bij ons terugkeert. Met zijn komst onderstrepen we daarnaast nogmaals onze ambitie om dit seizoen de play-offs te halen.”

“Ik heb altijd een warm gevoel gehouden bij RKC,” aldus Evander Sno. “De afgelopen twee jaar is er altijd contact gebleven tussen de club en mij. Het was jammer dat de overschrijving deze zomer niet rond kwam, maar ik ben blij dat ik hier na de winterstop weer aan de slag kan. De laatste keer ben ik hier vertrokken met een rotgevoel, nu wil ik samen met de club weer omhoog. Ik kijk er naar uit om een positief vervolg te geven aan het huidige en volgende seizoen van RKC Waalwijk.”