De redding van ONS RKC Waalwijk is weer een reuze stap dichterbij gekomen. Gisteravond was er opnieuw een commissievergadering over de verkoop van het Waalwijkse stadion aan projectontwikkelaar PPO. Dit keer besprak men de uitkomst van de onderhandelingen tussen PPO en Wethouder Bakker. Door de uitkomst van de vergadering lijkt op 15 december de gemeenteraad definitief  akkoord te gaan met  de verkoop van het stadion en de lening. Waarna ONS RKC definitief gered is.

Er is al veel over gezegd en geschreven, de deal die ONS RKC Waalwijk ook op langetermijn moet behouden voor de ondergang. Remco Oversier en het overige personeel van RKC Waalwijk lijkt het te gaan lukken om de club voor het eerst in jaren ook op langetermijn levensvatbaar te maken. Waar vorige reddingsacties vooral op korte termijn effect hadden is door deze deal de club ook op de langetermijn geholpen. De schuldenlast wordt drastisch verlaagd, de huurkosten worden drastisch verlaagd en ook het onderhoud aan het stadion wordt anders verdeeld. Door deze verlagingen krijgt RKC de kans ook eigen reserves op de bouwen en in de toekomst ook de resterende leningen af te lossen.