Projectontwikkelaar PPO en het Waalwijkse college hebben een akkoord bereikt over de verkoopvoorwaardes van het Mandemakers Stadion. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met de voorwaardes, maar zolang het college binnen het gestelde kader is gebleven dat de raad heeft mee gegegen tijdens de laatste stemronde zal dat geen probleem opleveren.

Het koopcontract ligt klaar, de Waalwijkse gemeenteraad moet alleen nog akkoord gaan.schrijft het brabants dagblad. Als de gemeenteraad akkoord dan  kan men de handtekeningen nog dit jaar zetten en is de verkoop en dus de definitieve redding van ONS RKC een feit. Vorige maand heeft de raad de wethouder een kader mee gegeven waarin hij mocht onderhandelen met PPO. De wethouder en PPO hebben inmiddels een akkoord bereikt en daardoor is de definitieve redding weer een stap dichterbij gekomen.

Compromis
Zo wilde de projectontwikkelaar dat Waalwijk verplicht was het stadion terug te kopen als RKC failliet gaat. Óf de garantie dat er woningen gebouwd kunnen worden. De gemeente wilde alleen een eerste recht van terugkoop. Uiteindelijk is er een compromis uitgekomen, die de gemeente voornamelijk meer tijd geeft. Als RKC failliet gaat en niet meer in het stadion kan voetballen, moet de gemeente binnen drie maanden beslissen of ze het stadion terug wil voor het oorspronkelijke verkoopbedrag van 2,5 miljoen euro.

Wil de gemeente dat niet, dan moeten PPO en de gemeente binnen twaalf maanden met aan alternatief plan komen waar ze het samen over eens zijn. Als dat niet lukt, dan is de gemeente alsnog verplicht het stadion terug te kopen. De politieke partijen praten 1 december over het voorstel. Op 15 december volgt de stemming.