De gemeenteraad van Waalwijk heeft vanavond met 21 voor en 5 tegenstemmers akkoord gegeven voor het uitonderhandelen van de deal tussen de gemeente Waalwijk en PPO. Het voorstel dat B&W van de Waalwijkse gemeente voor hebben gelegd aan de gemeenteraad is dus met ruime meerderheid aangenomen. Wethouder bakker kreeg wel nog enkele voorwaardes mee die uitonderhandeld moeten worden met PPO.

Een koude donderdag avond in Waalwijk was het decor voor de beslissende avond voor RKC. De Gemeenteraad ging stemmen over het voorstel dat Wethouder Bakker samen met het college had opgesteld om de ontvlechting tussen Gemeente en RKC te bewerkstelligen. Project ontwikkelaar PPO wil het stadion en de lening overnemen en zo de Waalwijkse BVO weer een rooskleurige toekomst bieden. Het was een lange zit voor de aanwezige RKC-ers in het Waalwijkse gemeentehuis een aantal partijen bleef aangeven waarom zij tegen de verkoop van de lening waren. Dat leek voor de meeste tegenstemmers waaronder D66 het grootste hekelpunt van de deal. De verkoop van het stadion gaat gepaard met de verkoop van de lening, de tegenstemmers zagen liever de lening en het stadion los behandeld worden, en wilde dat RKC het resterende bedrag nog zou aflossen. Voor de toekomst van ons RKC is de verkoop van de lening juist van levensbelang.

Gelukkig voor ONS RKC waren de meeste stemmers voor de verkoop van de lening en het stadion om zo een einde te maken aan de financiele samenwerking tussen RKC en de gemeente. De keuze is volgens veel partijen logischerwijs een keuze uit twee slechte waarbij de verkoop de minst slechte was. Wanneer de deal tussen gemeenteraad en PPO daadwerkelijk rond komt na dat wethouder Bakker de voorwaardes van de raad heeft voorgelegd en uitonderhandeld zal ook ''de Bailleur' haar vordering van 2,15 miljoen laten vervallen RKC behoudt na deze constructies een schulden last van 1,75 miljoen euro dat is ruim minder dan de KNVB eis waardoor RKC zich weer nesteld in de gezonde categorieen van het Nederlandse betaald voetbal. De club heeft weer zicht op een gezonde toekomst en kan weer groeien naar een structureel aantrekkelijke club!

Langs deze weg willen wij namens Geleleger.nl alle RKC-ers feliciteren met deze gigantische stap en hopen we nog vele jaren mooie momenten te beleven in ons Mandemakers Stadion!