Vanavond (donderdag) is het matchday in het Waalwijkse gemeentehuis, maar morgen is het ook matchday. RKC trapt dan af in voor de eerste thuiswedstrijd in de tweede periode. Etienne Vaessen zal deze wedstrijd het doel van de Waalwijkers verdedigen. De basisplaats zou het basisdebuut in een competitie wedstrijd betekenen voor de sluitpost.

Tamati Williams zal de komende wedstrijd niet op doel staan nadat hij een een week ziek op bed gelegen heeft. Williams keerde vorige week snel terug uit de V.S. na dat hij met Nieuw-Zeeland speelde tegen het plaatselijke nationale elftal. De nachtvlucht en de ochtend training die volgende gingen vooraf aan de wedstrijd in en tegen FC Oss, Wiliams maakte in de beginfase geen scherpe indruk. "Ik ben blij dat we die wedstrijd gewonnen hebben en dat die fout niet fataal is gebleken", zei Williams tegenover het Brabants Dagblad. "Zeker in de beginperiode had ik het moeilijk. Als je een beetje vermoeid aan een wedstrijd begint is het moeilijk om je te concentreren. Daar komt dat matige licht in Oss nog eens bij. Het heeft wel even geduurd voor ik een beetje in de wedstrijd kwam."

Om een dergelijk senario opnieuw te voorkomen start de Nieuw-zeelander niet en zal die worden vervangen door Vaessen die in de voorbereiding al een goedeindruk achterliet. Mogelijk komen er nog meer wedstrijden voor Vaesen. In November zal Williams wederom afreizen voor een duel met Nieuw-zeeland. "Natuurlijk zijn dergelijke uitstapjes soms lastig te verteren voor hem", zegt Peter van den Berg tegenover het Brabants Dagblad. "Maar wat klagen we. Het is toch mooi dat er een speler van RKC bij een nationale selectie zit."

Naast Williams zal ook Engberink niet aanwezig zijn. De linksback welke tegen FC Oss zijn rentree maakte is opnieuwe geblesseerd geraakt. N'defe zal daardoor vermoeddelijk weer als linksback spelen waardoor er op rechtsachter een plaatsje lijkt vrij tekomen voor Mezghrani. De jonge back speelde al enkele wedstrijden in het Waalwijkse geelblauw en viel tegen FC Oss ook verdienstelijk in. Een andere optie is echter ook nog een mogelijkheid. Net als FC Utrecht speelf Achilles met 2 spitsen tegen de ploeg uit de domstad speelde de Waalwijkers met 3 verdedigers waardoor het middenveld versterkt werd. Gezien de speelwijze van de Groesbekers is ook die variant nog een reeele optie.