De belangrijke stemavond van de gemeente Waalwijk inzake RKC komt steeds dichterbij. Waar op 6 oktober tijdens de commissievergadering vragen gesteld werden door diverse partijen zullen deze partijen aankomende donderdag 20-10-2016 stemmen over het voorstel van B&W om het stadion ( stadion + Parkeerplaats) te verkopen aan projectontwikkelaar PPO en de lening die de club nog heeft bij de gemeente.

Wat weten we tot nu toe over het RKC-dossier.
Projectontwikkelaar PPO heeft de gemeente € 2,500.000 geboden voor de overname van het stadion inclusief parkeerplaats, en heeft daanaast € 500,000 geboden op de lening van € 2,800.000 die de Waalwijkers nog bij de gemeente heeft staan. Het totale pakket stadion plus lening staat in de boeken voor € 7,000.000 bij een deal zou de gemeente dus een verlies moeten nemen van maar liefst € 4,000.000. De gemeente moet dus kiezen tussen twee voor haar slechte keuzes. Er zal sowieso verlies geleden worden door de Waalwijkse overheid het geen emotionele reacties oproept bij de Waalwijkse bevolking en haar volksvertegenwoordigers welke geen binding hebben met ONS RKC.

RKC heeft op dit moment een schuldenlast van € 6,650.000 en mag volgens de nieuwe richtlijnen maximaal een schuldenlast hebben van € 3,100.000. De schuldelast mag nimmers niet hoger zijn dan de begroting van de club. RKC kan met een deal in een klap behoren tot de gezondere clubs van Nederland. Investeringsgroep de Bailleur waar toe onder meer de inmiddels overleden oud-voorzitter Jan snoeren en de heren Mandemakers en Berkhof behoren willen een totale schuld van € 2,100.000 kwijtschelden als de gemeenteraad akkoord gaat met de verkoop en dus ook de ontvlechting van de gemeente. RKC zou dan wanneer PPO de schuld van € 2,800.000 overneemt en daarna kwijtscheld uit kunnen komen op een maximale schuldenlast van € 1,750.000 over houden daarmee zitten de waalwijkers ruim € 1,350.000 onder de maximale schuldenlast. de club heeft daar door meer lucht om de komende seizoenen met gezond beleid de schuldenlast verder te verlagen

Wanneer er geen deal komt zal RKC met ingang van de komende meetmomenten bestraft worden met boetes en puntenstraffen, in een recent verleden overkwam dit ook Fortuna Sittard en FC Twente. Met de verplichte degradatie naar de amateurcompetities is er een extra gevaar ontstaan waarmee het voortbestaan van de club in het geding kan komen. Daarnaast zal de club geen nieuwe licentie betaald voetbal ontvangen van de KNVB zolang de club in de huidige situatie blijft. RKC zal dan ook ophouden te bestaan in dien er geen deal zal komen. RKC draait nu in de middemoot/subtop van de jupiler league mee waardoor normaliter degradatie geen gevaar meer mag vormen. De wedstrijd tegen Oss bewees dat RKC definitief afscheid lijkt te hebben genomen van de onderste regione en de stijgende lijn heeft ingezet.

Gemeenteraad

De Waalwijkse gemeenteraad zal aankomende donderdag (20-10-2016) stemmen over het voorstel van burgemeester en wethouders om het stadion inclusief parkeerplaats te verkopen aan ontwikkelaar PPO. Als er voor gestemd wordt zal het college akkoord krijgen om verder te onderhandelen over de verkoop van het stadion. Het college zal aan de hand van de grenzen welke zullen worden aangegeven door de raad verder onderhandelen met PPO met het doel het stadion te verkopen aan de ontwikkelaar en daarmee zichzelf definitief financieel te ontvlechten van RKC.

Het is voor ONS RKC dus van levensbeland dat de gemeenteraad akkoord gaat met de deal. Wij als supporters kunnen net als op 6 oktober tijdens de commisievergadering laten zien dat de club leeft, de raadleden die via een volle hal naar hun plekken lopen zullen zien dat vele Waalwijkers met plezier naar het stadion gaan en mee leven met deze mooie club. Kom dan ook deze keer weer naar het Waalwijkse gemeentehuis en bezoek de alles beslissende wedstrijd van ons RKC. Zodat het voor boek Het wonder van Waalwijk nog vele mooie hoofdstukken kunnen worden geschreven.