De verkoop van het Mandemakers Stadion kan voor RKC nog positiever uitvallen dan voorheen gedacht. Een verkoop van het stadion zou voor Investeringsgroep 'De Bailleur' reden zijn om de schuld van 2,1 miljoen kwijt te schelden, tevens zal project ontwikkelaar PPO fors dalen met de huur en het groot onderhoud aan het stadion voor haar rekening nemen. RKC zou met de hulp een grote stap zetten richting een gezonde toekomst. De Waalwijkers dienen het eigen vermogen voor december 2017 drastisch terug te dringen. Dan zit de maximale periode van drie jaar erop waarin een BVO in de gevarezone van het nederlandse licentie systeem mag zitten.

RKC heeft op dit moment een schulden last van 6,65 miljoen euro. 2,8 miljoen vij de gemeente Waalwijk, 2,15 miljoen bij investeringsgroep 'De Bailleur' en nog 1,5 miljoen bij andere schuldeisers. Om in aanmerking te komen voor verlenging van de betaald voetbal licentie dient RKC haar schulden last drastisch te verlagen en eigelijk helemaal weg te werken. Voorwaarde voor de investeringsgroep is de verkoop van het Waalwijkse stadion aan project ontwikkelaar PPO. PPO  heeft 3 miljoen geboden op het onderkomen van RKC en de schuld van de club bij de gemeente Waalwijk. Het totale plaatje staat bij de gemeente voor z'n 7 miljoen euro in de boeken wat betekend dat de gemeente een verlies op haar investering moet nemen van 4 miljoen. 6 oktober is een raadvergadering over het bod van de projectontwikkelaar.

De Bailleur
Investeringsgroep de Bailleur is een investeringsgroep waar bekende Waalwijkse investeerders Ben Mandemakers en Eric Berkhof deel van uitmaken. De Bailleur is ongeveer tien jaar geleden opgericht door prominente ondernemers uit de regio om RKC Waalwijk te ondersteunen bij het bekostigen van  transfersommen, hand-en tekengelden, salarissen en makelaarsvergoedingen. De investeerders zouden met de verkoop van spelers hun investeringen terug ontvangen. Aanvankelijk ging dit concept goed bij de verkoop van enkele belangrijke spelers, de nieuwe spelers brachten echter steeds minder op waardoor de schuldenlast in 2008 al was opgelopen naar 1,8 miljoen euro. De investeerders zijn nu dus bereid het openstaande bedrag te laten vervallen wanneer de gemeente Waalwijk akkoord gaat met de verkoop van het stadion.

PPO
Project ontwikkelaar PPO zal de bij een overname de huur drastisch verlagen. Zo hoeven de Waalwijkers het eerste jaar geen huur te betalen voor het onderkomen. Het jaar er op slechts 50,000 euro aan huur in rekening worden gebracht en zal dit jaarlijks verder stijgen met 50,000 euro tot een maximum van  200.000 euro. RKC betaald nu 342,500 euro per jaar aan huur. Door de verlaging in de huur kan RKC het broodnodige vet op de botten kweken om weer door te groeien tot een sterke Jupiler League club. Naast de huursverlaging zal ook het groot onderhoud aan het stadion voor PPO worden uitgevoerd, zolang het stadion van de gemeente Waalwijk is dient RKC zelf zorg te dragen voor het groot onderhoud. In het recente verleden draaide RKC zelf op voor de kosten om onder andere de asfalt laag in het stadion te vervangen.

UPDATE:  De oppositie partijen van de Waalwijkse gemeenteraad vinden het voorstel van B&W nog te onduidelijk en heeft daarom vragen gesteld aan het college. De oppositie partijen willen onder andere weten of er andere mogelijkheden zijn. Tevens vragen de partijen zich af of dit niet volgens de EU valt onder ongeoorloofde staatssteun. lees de volledige brief aan het college hier:

vragen aan B&W inzake RKC

Extra informatie over de raadvergadering is via onderstaande link te verkrijgen, tevens kunt u wanneer u ondanks alle pogingen niet in de gelegenheid bent om naar het stadhuis tekomen de raadsvergadering via deze link live volgen.

Livestream en extra informatie inzake raadsvergadering RKC

UPDATE:  PPO directeur Rogier Arntz reageert voor het eerst op het bod dat PPO heeft gedaan op het stadion van ONS RKC. Zoals de laatste tijd al duidelijk werd biedt PPO 2,5 miljoen euro voor het stadion en een half miljoen voor de lopende lening van 2,8 miljoen euro die de gemeente op RKC heeft. Het toekomstperspectief voor RKC ziet er niet rooskleurig uit als er geen deal komt tussen de gemeente en de project ontwikkelaar. Daarom zegt Arntz in het Brabants Dagblad: „Veel mooier dan dit kunnen wij het echt niet maken. De gemeente is financieel van RKC verlost en de club kan weer vooruit.”

De gemeenteraad bespreekt donderdagavond het voorstel van PPO. Enkele partijen hebben reeds vragen gesteld over het plan. Wat is de ontwikkelaar met RKC van plan? is een veel gehoorde vraag. Is de ontwikkelaar puur uit op de grond en dus woningbouw? Nee, bezweert de directeur in het Brabants Dagblad. ,,We zien het liefst dat RKC tot in lengte van dagen betaald voetbal blijft spelen.”"