RKC Waalwijk heeft de arbitragezaak die het had aangespannen tegen Willem II, inzake de transfer van Frenkie de Jong door Willem II aan Ajax ingetrokken. De Waalwijkers en de buren uit Tilburg zullen elkaar daardoor niet treffen in zeist, onbekend is hoe de schikking tussen beide BVO's er uitziet

RKC heeft eerder een bedrag van 90.000 euro geclaimd bij de Tilburgers inzake de verkoop van Frenkie de Jong. De jonge middenvelder maakte deel uit van de gezamelijke opleiding WillemII/RKC waardoor RKC recht heeft op 40% van de transfersom van De Jong. Willem II heeft de jong echter voor één van de hand gedaan aldus de administratie van de Tilburgers wat weer in Waalwijk stof deed op waaien. PSV diende immers enkele tonnen neer te tellen voor de middenvelder.

RKC en Willem II hebben sindsien getracht een akkoord te bereiken. even leek een akkoord in de maak maar uiteindelijk kwamen ze BVO's er niet uit. Nu is er uiteindelijk toch geschikt tussen de clubs al is niet bekend wat er voor deal gesloten is. Wel is duidelijk dat de arbitragezaak tussen beide clubs van de baan is.