De niet aan RKC gegeven penalty in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport blijft de gemoederen bezighouden. Na de ontrecht niet gegeven penalty en de daarop volgende onterechte gelekaart wegens een Swalbe voor Benson krijgt nu assistent trainer Erwin van Breugel de KNVB achter zich aan in voorband met zijn reactie na de niet gegeven penalty.

Van Breugel uitte zijn ongenoegen over de niet gegeven strafschop  op een volgens de KNVB opvliegende wijze  'opvliegende wijze zijn ongenoegen over de wedstrijdleiding hebben geuit bij het verlaten van het speelveld'  RKC heeft tot vandaag 10 uur de tijd om te reageren op het vooronderzoek. Het antwoord van RKC zal bepalen of de aanklager doorgaat met zijn onderzoek.

Update: Erwin van Breugel zal niet op de bank plaatsnemen tijdens de wedstrijd van RKC tegen Jong PSV. De oefenmeester is geschorst naar aanleiding van zijn reactie richting de Belgische arbiter die weigerde RKC een strafschop te geven en in plaats daarvan Benson een gele kaart te geven. Door de niet gegeven penalty ontnam de arbiter RKC een uitgelezen mogelijkheid om op een 1-2 voorsprong tekomen kort voor het einde van de wedstrijd. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 waarna van Breugel de arbiter iets toe roep wat de arbiter als een opvliegde reactie van van Breugel.