Toen...

Kindermans kan tekenen bij OH Leuven

Jonathan Kindermans lijkt er alles aan te doen Waalwijk deze transferperiode te verlaten. De middenvelder liep eerder stage in Slowakije en Engeland maar keerde in beide gevallen zonder overeenkomst terug in Waalwijk. De Belg probeert het nu in belgie bij Oud-Heverlee Leuven.

Kindermans heeft het in Waalwijk niet meer zo naar zijn zin, hij weigerde al eens in te vallen tijdens de wedstrijd Go Ahead Eagels - RKC Waalwijk en is daardoor terug gezet richting de belofte ploeg van de Waalwijkers. Het niet zeker zijn van een basisplaats lijkt te knagen bij de belg en ook bij RKC zien ze geen toekomst in een verdere samenwerking. Ondanks een doorlopend contract mag Kindermans namelijk vertrekkenbij RKC. Wanneer het Kindermans niet lukt elders een contract te verdienden sluit hij weer aan bij de Waalwijkse selectie.
 
Update: De stage van Jonathan Kindermans is met een week verlengd, de middenvelder probeert een contract te verdienen bij O H Leuven. Die club verlengde de stage periode met een week. Een vertrek van Kindermans zou voor RKC goed nieuws zijn. Er komt zo op het drukke middenveld wat ruimte, en het wegvallen van zijn salaris betekend dat de club nog 1 a 2 extra spelers kan halen om de selectie te versterken.
 
Update: OH Leuven biedt RKC-er kindermans een , éénjarig contract aan. Bij een eventuele verkoop van OH Leuven van Kindermans zou RKC een doorverkooppercentage ontvangen hoe hoog het percentage is is niet bekend. De bal ligt nu bij de middenvelder of hij akkoord gaat met de overeenkomst. Voor RKC zou een vertrek van de belg goed nieuws zijn. De Waalwijkers beschikken over een overvol middenveld en het salaris van de belg zou kunnen worden gebruikt om de selectie op andere punten nog van een kwaliteits impuls te voorzien.

Projectontwikkelaar bereid bod voor op Mandemakers Stadion

RKC Waalwijk en de gemeente Waalwijk hebben al eerder uitgesproken graat te ontvlechten. Nu een projectontwikkelaar interesse heeft in de aankoop van het stadion inclusief de lening die de club bij de gemeente Waalwijk heeft lijkt het er dan toch van te komen. De overname is voor RKC goed nieuws in haar strijd tegen de licentieklok, aangezien de lening zou worden overgenomen betekend dit dat die 2 miljoen van het negatief eigenvermogen worden gehaald.  De club moet immers nog ruim 3,5 miljoen van het negatief eigenvermogen zien weg te werken

.

Een project ontwikkelaar heeft zich onlangs gemeld bij de gemeente Waalwijk als kandidaat om het stadion over te nemen. Wethouder Ronald Bakker maakte het nieuws gisteren wereldkundig en verwacht dan ook dat de potentiele koper op korte termijn met een bod zal komen. Naast de overname van het stadion wilde projectontwikkelaar ook de lening van de club overnemen. RKC Waalwijk heeft nog een lening bij de gemeente Waalwijk staan van 2 miljoen euro, en een negatief eigenvermogen van 6,65 miljoen euro. Om ook na december 2017 aan de licentie eisen te voldoen dient RKC het negatief eigenvermogen te hebben terug gebracht tot maximaal de hoogte van de begroting. De huidige begroting is ongeveer 3,1 miljoen euro, wat betekend dat er nog zon 3,55 miljoen moet worden weg gewerkt. De 2 miljoen die middels de deal lijkt  te worden weg gewerkt  is dan ook een flinke stap richting een vernieuwde licentie.

Ron Janzen derde winterse versterking

RKC Waalwijk heeft zich opnieuw versterk in de winterse transferperiode. Na Kenny Anderson en Pieter Langedijk hebben de Waalwijkers zich verzekerd van de komst van Ron Janzen. De lange verdediger sluit op amateurbasis aan in Waalwijk, en komt over van SC Cambuur Leeuwarden.

Janzen is afkomstig uit de opleiding van FC Groningen, dat hem in het seizoen 2014/2015 verhuurde aan SC Cambuur Leeuwarden. Cambuur nam de de 22 jarige verdediger daarna definitief over van de club uit Groningen. Zijn debuut maakte Janzen in de wedstrijd tegen Ajax (21-11-15). De aanvoerder van het belofte elftal in Leeuwarden komt transfervrij over, en tekent een amateur overeenkomst in het Mandemakers Stadion.

Remco Oversier licht de komst van Janzen op de website van de club toe: “Ron is een fysiek sterke, krachtige verdediger die op meerdere posities beschikbaar is. Daarnaast is hij linksbenig, waardoor we nog meer mogelijkheden hebben in onze laatste linie. Wij geven Ron de kans om zich bij ons te ontwikkelen en hopen dat hij de ploeg van een extra defensieve impuls kan voorzien.”  

Update: Eerste details nieuw thuisshirt

Het nieuwe seizoen komt steeds dichterbij zo starten de Waalwijkers starten 27 juni met haar eerste training en op zaterdag 2 juli spelen de Geelblauwe haar eerste oefenwedstrijd. Voor deze oefenwedstrijd zullen de Waalwijkers een demonstratietraining afwerken in het Mandemakers Stadion. Tevens zullen dan de nieuwe tenues aan het publiek worden gepresenteerd.

De demonstratietraining start om 10.30 uur in het Waalwijkse stadion, alle supporters van de club zijn harte welkom om deze demonstratietraining te volgen. Voorafgaand aan de training zal de Waalwijkse club tevens haar nieuwe thuis- en uittenue gepresenteren.De komende week zal RKC via socialmedia langzaam toewerken naar de onthulling van het tenue. Enkele elementen van het shirt zullen via de sociale media kanalen van de club worden getoont. Direct na de onthulling is het thuisshirt ook verkrijgbaar in onze hagelnieuwe Fanshop, welke op deze zaterdagochtend feestelijk geopend zal worden. Het uitshirt zal verkrijgbaar zijn vanaf eind juli

1. Ook dit jaar prijkt het Wapen van Waalwijk op onze borst, we zijn immers trots op onze afkomst!

 

Update: 'Van Sonsbeek type speler waar wij naar op zoek waren'

Jos Peltzer in actie.Wederom transfernieuws van uit het Mandemakers stadion. Jos Peltzer keert na twee seizoenen terug bij RKC Waalwijk. De aanvaller komt uit de Waalwijkse opleiding en speelde de afgelopen twee seizoenen voor de Treffers. Ook testspeler van Sonsbeek kan een aanbieding uit Waalwijk verwachten.

Jos Peltzer keert op amateurbasis terug in Waalwijk, de aanvaller komt uit de Waalwijkse jeugdopleiding en maakte reeds zijn debuut voor de Waalwijkers. De afgelopen twee seizoenen was Peltzer actief voor de groesbeekse topklasser de Treffers. Peltzer hoopt met deze kans alsnog te slagen in het betaalde voetbal. 

Van Sonsbeek liep de afgelopen periode al stage bij RKC Waalwijk en kan nu een overeenkomst tekenen in het Mandemakers stadion. de Spits van SV Top en de Waalwijkers zijn nog in gesprek over de looptijd meldt het Brabants Dagblad. Beide spelers worden concurrenten van elkaar voor Waalwijkse het shirt met nr 9

De Waalwijkse club hoopt deze week ook duidelijkheid te krijgen van Steef Nieuwendaal. Volgens directeur Remco Oversier ziet het er na drie gesprekken positief uit.

Meer artikelen...