Het jaar 2017 begon goed voor RKC, De ploeg wist in de twee gespeelde wedstrijden in 2017 maarliefst 9 keer te scoren en incasseerde slechts twee tegentreffers. De tegentreffers vielen op een koude winteravond in Reusel tijdens de oefenwedstrijd die de Waalwijkers daar speelde. In de competitiewedstrijd begon RKC nog beter. Een klinkende 4-0 overwinning op SC Telstar zorgde er voor dat RKC weer op de 7e plaats van de ranglijst te vinden is, een overwinning op FC Emmen kan de club zelfs nog verder laten stijgen.

RKC begon het jaar 2017 uitstekend en zal waarschijnlijk vanavond met het zelfde elftal aan de start verschijnen. Evander Sno zal zo ook zijn rentree maken in het Waalwijkse Mandemakers Stadion, voor Vlako Lazic betekend dit dat hij vanaf de bank zal moeten wachten om ook zijn debuut in het Mandemakers Stadion te maken. De concurrentie in het Waalwijkse selectie is op dit moment bijzonder hoog. Op Nando Wormgoor en Rob van Sonsbeek na is iedereen fit waardoor iedereen zich maximaal moet inzetten om zijn plek te behouden. Lazic toonde met zijn goal en assist aan dat de concurrentie elkaar scherp houdt. Pieter Langedijk werdt naar de kant gehaald, waarna lazic zijn debuut maakte in het Geelblauw. De aanvaller was meteen betrokken bij zowel de 0-3 als de 0-4, Ondanks dat Pieter Langedijk verdienstelijk speelde en zijn aandeel  had bij de uiteindelijke 0-2 in Velsen, weet dat hij niet kan verzwakken wil hij zijn plek behouden.

"Er zijn nog minimaal achttien wedstrijden te spelen. Iedereen komt nog voldoende aan bod", verklaarde trainer Peter van den Berg donderdagmorgen voor detraining van de Waalwijkse club tegenover het Brabants Dagblad. "We hebben nu een selectie van zestien spelers die niet als basisspeler misstaan. Daar komen Nando Wormgoor en Rob van Sonsbeek nog bij als ze straks weer fit zijn. Het is een luxe probleem. Natuurlijk zullen er jongens ontevreden zijn. Maar als je blijft winnen is de sfeer goed."

FC Emmen ligt de Waalwijkers de afgelopen seizoenen niet zo, De Waalwijkers kregen enkele flinke tikken in het noorden en ook dit seizoen verloren de Waalwijkers in Emmen. Dat het tegen de verhouding in was en RKC volgende de analisten de 3 punten verdienden bleven ze uiteindelijk in Emmen. Waar FC Emmen op het moment kampt met scorings problemen, lijken de Waalwijkers het net steeds beter te vinden. Met Johan Voskamp, Pieter Langedijk en Moussa Sanoh in de aanval staat er al een slordige 23 goals in de aanval. Bij FC Emmen ontbreken vanavond doelman Dennis Telgenkamp, Viktor Maier en Kai Huisman. De heren zijn alle drie getroffen door het griepvirus,