RKC Waalwijk treft vanavond de huidige nummer 2 van de competitie VVV-Venlo. De limburgers liepen vorig seizoen net promotie mis en lopen dit seizoen wederom op koers om te promoveren. Dat de wedstrijd wordt gespeeld in de venlose Koel is voor RKC statistisch gezien geen goed nieuws. De Waalwijkers wonnen voor het laatst In 1994 in de Koel. Destijds won RKC met 2-0 bij VVV door doelpunten van Marco Boogers en Marcel Valk, naast de kanzen in de 2e periode dus nog een reden om eindelijk weer de drie punten uit Venlo mee te nemen.

RKC staat op dit moment 2 punten achter de koplopers in de 2e periode en doet dus zeker nog mee om een plekje in de play-offs. De Waalwijkers staan op de 5e plek onder Helmond Sport, Almere City, MVV en de tegenstander van vanavond VVV. Door het periode kamioenschap van Jong PSV en de 2e plek in die periode van VVV hebben de venlonaeren zich reeds geplaatst voor de play-offs. RKC dienst de overige ploegen nog te passeren wil het aanspraak kunnen maken op die periode titel. RKC krijgt op Helmond Sport na alle ploegen die boven haar staan ( VVV, MVV en Almere) de komende weken als tegenstander, men kan dus zelfs de betreffende ploegen de nodige punten afsnoepen om ze te passeren, al zal gezien de reguliere stand het een loodzwaar programma worden.

 

RKC heeft het dus traditie getrouw  zwaar in de venlose koel, en ook vanavond lijkt het geen gemakelijke avond te worden. Naast de reeks zonder overwinningen degradeerde RKC in 2007  voor het eerst in haar bestaan in het venloseo nderkomen. Vorig seizoen leek RKC te breken met de negatieve reeks nadat het op een 1-3 voorsprong kwam. De 1-4 van RKC werd (ontrecht) afgekeurd waarna direct de 2-3 viel en RKC uiteindelijk met 4-3 ten onder ging. Dit seizoen reist RKC met meer vertrouwen af dan de afgelopen seizoenen. Daarnaast gaat RKC met een nagenoeg fitte selectie naar Venlo, alleen de langdurig geblesseerde Ingo van Weert, Rob van Sonsbeek en Fred Benson ontbreken bij RKC.

Een twijfel geval is er echter wel aan Waalwijkse kant.. Dit keer gaat het echter niet om een van de selectie spelers maar om hoofdtrainer Peter van den Berg. Van den Berg ligt al enkele dagen ziek op bed en is mogelijk niet tijdig hersteld voor de aankomende wedstrijd. Ook assistent trainer Erwin van Breugel kampt met ziekte. Regillo Vrede en Donny de Groot zijn wel van de partij mochten beide heren niet tijdig hersteld zijn.