RKC Waalwijk ontvangt komende week FC Den Bosch in het Waalwijkse Mandemakers Stadion. Tijdens deze wedstrijd zal RKC het moeten doen met een flink aantal afwezigen, maar wel met het nodige vertrouwen nadat de ploeg de laatste vijf competiewedstrijden ongeslagen bleef. 

Fc den Bosch speelde dit seizoen al één keer in Waalwijk. Tijdens de opendag van de geelblauwen won RKC de wedstrijd van de Boscchenaren. De wedstrijd werd toen vooral ontsiert door enkele flinke overtredingen. Dit maal zal RKC niet als de voormalig kelderclub aantreden tegen de blauwwitten uit den bosch maar als Subtopper. De Waalwijkers bivakkeren op de zesde plek en zullen dan ook het fysieke gevecht van de ploeg uit Den Bosch moeten winnen om in de periode mee te blijven doen en ook in de reguliere stand te blijven op de plek die men nu in handen heeft.

RKC zal het in deze strijd moeten doen met de nodige afwezigen. Na zijn (slimme) rode kaart tegen Fortuna Sittard moet Steef Nieuwendaal een wedstrijd brommen op de tribune. Serginho Greene keert weer wel terug en zal vermoeddelijk zijn plek in de defensie overnemen. Nando Wormgoor, Rob van Sonbeek, Fred Benson en Ingo van Weert zijn de overige afwezigen. Het elftal van Van den Berg lijkt dan ook niet veel af te wijken van de winnende 11 in Sittard. Dus weer met Waalwijker Phillipe van Arnhem op het middenveld en met Kenny Anderson op een rol aan de rechterkant. Ook Colin Seedrof heeft zich net als van Arnhem weer in de picture geknokt en lijkt weer minuten te mogen maken.