RKC Waalwijk start komende vrijdag met de tweede periode. FC Oss is de eerste tegenstander van de Waalwijkers die hopen lang mee te spelen om een periode titel. RKC kan in deze wedstrijd weer een beroep doen op linksback Mark Engberink, Serginho Greene zal zodoende weer doorschuiven naar het middenveld wat weer tenkoste gaat van Kenny Anderson.

RKC zal in de uitwedstrijd tegen FC Oss gesteund worden door ruim 200 fans. De Waalwijkers oefende in de interland periode tegen ADO Den Haag en testte daar onder andere Roel van der Sande op de '10' positie. Deze test bleek dusdanig goed uit tepakken dat het Kenny Anderson zijn plek in de basisformatie kost. Rienstra en de doorgeschoven Greene maken het driemans middenveld compleet. RKC gaat in Oss op jacht naar de volle drie punten. De Waalwijkers behaalde tegen Jong Ajax op 26-08-2016 haar laatste driepunter, daarna wist men nog 3 keer met 1-1 gelijk te spelen. Willen de Waalwijkers lang mee doen in de tweede periode zal de in en tegen Oss een goed resultaat behaald moeten worden.

Rob van Sonsbeek is evenals Ingo van Weert nog uit de running en zullen dus zeker afwezig zijn in Oss, beide kampen al langetijd met blessures, Tamati Williams is ook weer terug van zijn interlant periode, Waar hij gister nog een wedstrijd met Nieuw-zeeland had stond hij vanmorgen na een nachtvlucht alweer op het Waalwijkse kunstgras.