Johan Voskamp blijft kamen met blessures, de spits die al sinds de voorbereiding kampt met pijn in de lies werdt tegen NAC al gewisseld speelde tegen EVV maar kort en zal de wedstrijd tegen Helmond sport volledig missen.Waarschijnlijk zal Fred Benson de plek in de spits overnemen waardoor er op de rechtervleugel een plek vrij komt voor Sanoh.

De eveneens terug gekeerde Benson scoorde inmiddels drie keer voor de Waalwijkers maar speelde het meest van de tijd vanaf de rechtervleugel. Opvallend genoeg scoorde benson in de wedstrijden waarin hij als centrumaanvaller speelde( Dordrecht uit, Nac Thuis en EVV uit)

Naast de afwezigheid van Johan Voskamp zal ook Mark Engberink niet deelnemen aan de wedstrijd in Helmond. De linksback kampt al weken met een blessure waar maar geen einde aan lijkt te komen. Engebrink zou vandaag weer gaan aansluiten bij de groep maar haakte al voor de training af, en beperkt zich tot loopwerk.

RKC gaat in Helmond opzoek naar de drie punter. na een gelijkspel bij FC Dordrecht en een verlies tegen NAC Breda kunnen de waalwijkers met een overwinning zich wederom melden in de subtop van de Jupiler League. Zowel Helmond Sport als RKC Waalwijk verzamelde uit zeven wedstrijden 10 punten en staan daarmee gelijk in de middenmoot van de competitie. Bij Helmond Sport zit een flinke groep aan oud-RKCers zo is Roy Hendiksen als coach verbonden aan de club en spelen Jordy Thomassen, Furgill Zeldenrust, Ron Janzen, Maikel Verkoelen en Robert Braber inmiddels bij de Helmondse formatie.