Voorbeschouwing

RKC na winst op FC Oss als periodekoploper op bezoek bij Achilles

RKC blijft mee doen om de play-off plekken. De Waalwijkers boekte hun derde thuisoverwinning op rij door FC Oss met 3-0 te verslaan. Invaller Johan Voskamp wist twee keer het net te vinden voor de Waalwijkers die daarmee weer het linkerrijtje binnen treden. Ook in de 4e periode staan de Waalwijkers er goed voor. Met 6 punten uit 2 wedstrijden staat de Waalwijkse formatie samen met De Graafschap op een gedeelde eerste plaats.

RKC had het meeste balbezit in de wedstrijd tegen Oss maar het duurde even tot dat de Osse muur voor het eerst gebroken werd. Fred Benson wist net voor rust de Waalwijkers op voorsprong te zetten, Na rust veranderde de wedstrijd in de Voskamp show, de ingevallen spits wist twee goals te maken in het slot van de wedstrijd, een heerlijke kopbal leek de goal van de wedstrijd te worden maar Voskamp dacht daar anders over. De spits scoorde op aangeven van Rienstra met een hakbal de 3e Waalwijkse en zijn tweede goal van de avond.

Achilles
Vanavond gaan de manschappen van van den Berg op bezoek bij Achilles'29, de ploeg uit Groesbeek is op dit moment hekkesluiter maar heeft het RKC in het verleden vaak genoeg erg moelijk gemaakt. RKC start te wedstrijd met één wijziging ten op zichte van de wedstrijd tegen FC Oss. Voskamp keert terug in de basiselft,  Nando Wormgoor en Rob van Sonsbeek zullen sowieso niet in actie komen bij RKC, het tweetal is al geruimte tijd afwezig met blessures. RKC krijgt na Achilles nog een uitwedstrijd de Waalwijkers moeten dan op bezoek bij buurman FC Den Bosch, Punten halen in deze wedstrijden is van groot belang voor de geelblauwe met een reeks wedstrijden tegen FC Volendam, de Graafschap, VVV, Almere en SC Cambuur Leeuwarden voor de boeg.

RKC verliest opnieuw en gaat voor revanche tegen Jong Utrecht

Het is RKC opnieuw niet gelukt drie punten over te houden aan een competitie wedstrijd, na de nederlaag in Eindhoven was het deze keer Amsterdam dat RKC zonder punten verliet. In Amsterdam ging RKC onderuit met 4-1, Langedijk was vanaf de penaltystip trefzeker voor de ploeg van Van den Berg. Vanavond treden de Waalwijkers aan tegen Jong FC Utrecht waarin opnieuw gestreden zal worden voor de 3 punten. 

RKC zal het tegen Jong Utrecht moeten doen zonder Mark Engberink, De back van de Waalwijkers kreeg een onverklaarbare gelekaart omdat hij volgens de arbiter te vroeg het veld in liep, Het was echter zijn collega, de 4e official die Engberink toestemming gaf het veld te betreden. De gele kaart betekende voor Engberink zijn 5e van het seizoen na dat hij eerder al een gele kaart kreeg die voor Roel van der Sande bedoeld was. Nasat Engberink zijn ook van Sonsbeek en Wormgoor niet van de partij tegen Jong Utrecht. Mezgrani is hersteld van zijn enkel blessure, maar nog niet volldig fit om de volle wedstrijd te kunnen spelen. Door de personele problemen voor de Back Posities zal waarschijnlijk Robbie N'defe net als zijn broer Gigli N'defe  aan de aftrap verschijnen.

Vanavond om 20:00 zal er worden afgetrapt in het Waalwijkse Mandemakers Stadion. 

 

RKC treft FC Emmen in Waalwijk

Het jaar 2017 begon goed voor RKC, De ploeg wist in de twee gespeelde wedstrijden in 2017 maarliefst 9 keer te scoren en incasseerde slechts twee tegentreffers. De tegentreffers vielen op een koude winteravond in Reusel tijdens de oefenwedstrijd die de Waalwijkers daar speelde. In de competitiewedstrijd begon RKC nog beter. Een klinkende 4-0 overwinning op SC Telstar zorgde er voor dat RKC weer op de 7e plaats van de ranglijst te vinden is, een overwinning op FC Emmen kan de club zelfs nog verder laten stijgen.

RKC begon het jaar 2017 uitstekend en zal waarschijnlijk vanavond met het zelfde elftal aan de start verschijnen. Evander Sno zal zo ook zijn rentree maken in het Waalwijkse Mandemakers Stadion, voor Vlako Lazic betekend dit dat hij vanaf de bank zal moeten wachten om ook zijn debuut in het Mandemakers Stadion te maken. De concurrentie in het Waalwijkse selectie is op dit moment bijzonder hoog. Op Nando Wormgoor en Rob van Sonsbeek na is iedereen fit waardoor iedereen zich maximaal moet inzetten om zijn plek te behouden. Lazic toonde met zijn goal en assist aan dat de concurrentie elkaar scherp houdt. Pieter Langedijk werdt naar de kant gehaald, waarna lazic zijn debuut maakte in het Geelblauw. De aanvaller was meteen betrokken bij zowel de 0-3 als de 0-4, Ondanks dat Pieter Langedijk verdienstelijk speelde en zijn aandeel  had bij de uiteindelijke 0-2 in Velsen, weet dat hij niet kan verzwakken wil hij zijn plek behouden.

RKC treft Jong Ajax in Amsterdam

RKC staat net de nederlaag in Eindhoven weer met beide beentjes op de grond en weet inmiddels dat het team moet knokken voor elk punt als men de geliefde Play-offs wil halen. Vanavond krijgen de mannen van Peter van den Berg de kans om zich te revanceren. Jong Ajax een van de ploegen met steeds wisselende selecties zal aantreden tegen ons RKC. Dat men Jong Ajax treft op de vrijdagavond is wellicht een klein voordeel voor RKC, daardoor zullen sommige A-selectie spelers wellicht buiten de selectie van Jong Ajax blijven.

Peter van den Berg zag in Almere Jong Ajax tegen Almere aantreden en was onder de indruk, het is echter maar de vraag of de voorbereiding voor RKC nuttig is geweest. De Amsterdammers kunnen zomaar met een totaal andere selectie aantreden tegen RKC. De thuiswedstrijd van RKC tegen Jong Ajax werd knap gewonnen door RKC door goals van Anderson en Greene. RKC zal Mezghrani sowieso missen in Amsterdam, de Back liep een enkel blessure op. Moussah Sanoh, Mark Engberink en Johan Voskamp keren in tegenstelling tot de wedstrijd in Eindhoven weer terug in de selecite na blessures en een schorsing.

De aftrap in Amsterdam is om 20:00 en zal via de gebruikelijke kanalen te volgen zijn.

Pijnlijke nederlaag RKC in Almere

RKC Waalwijk heeft een pijnlijke nederlaag geleden in Almere, De Geelblauwen gingen met 6-2 ten onder en vallen daardoor uit de top 10. Van der Sande en Langedijk maakte de Waalwijkse treffers in de verder weinig. Almere ging uiterst effectief om met de kansen die het kreeg Waardoor RKC de overwinning op MVV geen vervolg kon geven.

Meer artikelen...