Interview

VZ:'Op deze manier keer ik met nog meer bagage terug in Eindhoven'

OD 2012RKC-doelman Jeroen Zoet heeft een paar onwerkelijke weken achter de rug. Winnen (voor de tweede keer dit kalenderjaar) van werkgever en titelfavoriet PSV, geselecteerd worden voor het 'grote' Oranje en met RKC ongeslagen de Amsterdam ArenA betreden om de topper tegen Ajax te spelen, waar overigens wel met 2-0 werd verloren.

Wie dit van tevoren had voorspeld, zou onmiddellijk worden opgenomen in een psychiatrische inrichting. Maar het blijkt alweer dat in de voetballerij alles mogelijk is. Het is het jongensboek van een 21-jarige doelman uit Veendam dat nog veel bladzijdes zal gaan tellen. Zoet: "Het was een mooie en leerzame ervaring om met het Nederlands Elftal op pad te gaan. Het heeft me nog meer motivatie gegeven om keihard te blijven werken. Bovendien zie ik mijn selectie als een beloning voor het harde werken van de afgelopen jaren. Ik heb veel in mezelf geïnvesteerd en dan is het fantastisch dat dit een plek bij de A-selectie Oranje heeft opgeleverd."

Sportkwadraat: De JEKA man met RKC gevoelens

De ambiance is goed voor een vrijdagavond.Facilitair medewerker Sander Mijnhijmer heeft onlangs een interview gehad met Sport². Lees hieronder het interview over 'zijn' club JEKA en zijn gevoelens voor RKC.

Het zal wel toeval zijn, maar sinds Sander Mijnhijmer vanaf januari 2011 als facilitair medewerker in dienst is bij RKC Waalwijk, rijgt die club de sportieve successen aaneen. Als geboren en getogen Bredanaar had Mijnhijmer ooit een seizoenkaart van NAC, maar in korte tijd heeft het ‘RKC-gevoel’ een hogere prioriteit verworven. Uiteraard naast JEKA, waarmee hij als rechtsback van de hoofdmacht in de eerste klasse voetbalt.

UPDATE: 'Het zijn maar Brabanders'

Ajax - RKC Waalwijk - halve finale KNVB Beker 10-11_7Een politie-escorte, opdringerigheid en een haag van opgefokte paarden. Zelfs een voetbalwedstrijd in een halfvolle Amsterdam ArenA tussen Ajax en het kleine RKC Waalwijk kan niet ontkomen aan de hedendaagse drang tot beveiliging. Waar de Amsterdamse fans vrij kunnen staan en gaan waar ze willen, is er voor supporters uit het Brabantse Waalwijk bij het stadion maar één weg: die naar het bezoekersvak en weer terug naar de bus of auto.

"We worden als vee behandeld", zegt Jasper, een fanatiek supporter van RKC een half uur voor het begin van de wedstrijd. Hij is één van de meer dan duizend RKC-supporters die op donderdag drie maart naar Amsterdam af zijn gereisd, om het duel in de halve finale van het KNVB Bekertoernooi tussen Ajax en RKC Waalwijk bij te wonen. Waar eerder in het toernooi een wedstrijd in Leeuwarden tegen SC Cambuur vanwege de veiligheid al helemaal niet mocht worden bezocht, zijn er nu talloze veiligheidsmaatregelen getroffen. “Maar wij zijn dan ook RKC, en hebben de meest gevaarlijke supportersgroep van het land”, zegt de 22-jarige Jasper terwijl hij vanuit het tientallen meters hoge stadion naar de toegangspoorten probeert te kijken. “Er staat daar een hele rij nu.”

Braber: RKC is voor niemand bang

Braber heeft het duidelijk naar zijn zin vanmiddag en rent met plezier rond.RKC is de verrassing van de Eredivisie na de eerste vijf speelrondes. De ploeg van trainer Ruud Brood, vooraf de gedoodverfde degradatiekandidaat, heeft na vijf duels al tien punten. Robert Braber kent de geheimen van RKC.

Braber speelde in 2007 bij Excelsior, samen met zijn huidige ploeggenoten Henrico Drost en Sigourney Bandjar. De Kralingers waren toen ook de vooraf zekere degradant, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval. Excelsior pakte toen tien punten uit de eerste zes duels. "Een goede start is heel belangrijk voor het vertrouwen", zegt Braber tegenover het Algemeen Dagblad.

Bogers: 'Ik ga niet buigen als een Japanner'

Adrie Bogers is ook dit seizoen weer als assistent-trainer bij de club betrokken.Je moet niet proberen te buigen als een Japanner. Daar horen allerlei rituelen bij. Dus liever niet van dat knipmessenwerk. Dat kan verkeerd uitgelegd worden. Een klein knikje is voldoende."
Adrie Bogers (45) bereidt zich voor op zijn Japanse avontuur. In januari gaat hij voor een jaar aan de slag bij Urawa Red Diamonds, als assistent van Zeljko Petrovic. Via internet probeert hij alvast de Japanse cultuur een beetje te leren kennen. Hij weet dat als trainer de juiste touch naar de spelers toe van levensbelang is.

Meer artikelen...