RKC Waalwijk is er op nieuw niet in geslaagd drie punten in Waalwijk te houden. RKC leek de 2e seizoenshelft goed te starten met een overwinning op Telstar waarna een gelijkspel volgde tegen FC Emmen. Die 4 punten zijn tot nu toe de enige punten die RKC wist te verzamelen in 2017. Door de nederlagen tegen FC Eindhoven, Jong Ajax en gisteravond Jong  FC Utrecht is RKC afgezakt naar de 11e plaats. De ploeg staat 6 punten achter de gewenste play-off plaatsen.

RKC Waalwijk - Jong FC Utrecht was een weinig enerverende wedstrijd. utrecht nam in de eerste helft de leiding nadat Sylla Sow zo door kon lopen en wist af te ronden. Na rust kreeg RKC iets wat meer grip en wist men via een eigengoal op 1-1 te komen. Na de 1-1 leek RKC de controle definitief over te nemen en op zoek te gaan naar de voorsprong. De goal viel uit eindelijk, maar niet aan de juiste kant. FC Utrecht kwam uiteindelijk weer op voorsprong, waarna RKC zich niet opnieuw terug kon knokken.

RKC overtuigde opnieuw niet, en lijkt in een vormdip te zitten. Het is aan de technische staf de om de ploeg snel weer aan het voetballen te krijgen. Voor de winterstop werdt te doelstelling behaald, maar met de huidige kwaliteiten in de selectie dient te ploeg zoals men ook openlijk uitsprak een grotere rol in de strijd om de play-offs te spelen dan men nu doet.  De komende weken worden cruceaal voor de ploeg als men mee wil blijven doen. Na de wedstrijd tegen NAC volgen FC Dordrecht Jong PSV en Helmond Sport op Dordrecht na zijn de andere ploegen directe concurrenten voor de play-off plaatsen. Resultaat is dus gewenst om in te lopen.