De naam de koel deed zich zelf gisteravond eer aan. Op een ijskoude maandagavond heeft RKC heeft RKC geen afscheid kunnen nemen van het 'Koelsyndroom' en ging het met 4-0 ten onder. Het was voor het eerst in langetijd dat RKC zichtbaar de mindere was, Des ondanks had RKC tot 20 minuten voortijd zicht op een onverdiend punt waarna de limburgers de wedstrijd definitief op slot gooide.

Het rommelige spel van de Waalwijkers die wederom in een 5-3-2 fromatie speelde i.p.v. het vertrouwde 4-3-3 koste de de Waalwijkers enkele keren bijna de kop en zorgde indirect voor de openingsgoals. Een pass door het midden kon nieuwendaal niet meer herstellen waarna Williams redding moest brengen. De daarop volgende corner zorgde voor de openingsgoal. RKC kon er weinig tegen overstellen en moest het doen met enkele afstandschoten. VVV wist tegen het einde van de wedstrijd de overwininng veilig te stellen en liep in korte tijd uit naar een ruime 4-0 overwinning.

Voor RKC komen tot de winterstop nog drie loodzware duels. Zo zal MVV(2) komende vrijdag naar Waalwijk komen, en treft met Almere (4) nog tijdens een uitwedstrijd. Als afsluiter komt degradant SC Cambuur nog naar Waalwijk.