Met drie overwinningen in drie wedstrijden was RKC Waalwijk uitstekend gestart in de tweede periode. Gisteren kon de ploeg uit Waalwijk daar een mooi vervolg aan geven in de thuiswedstrijd tegen buurman FC Den Bosch. In plaats van een mooi vervolg, werd het een deseptie voor de ploeg van Peter van den Berg. RKC Waalwijk - FC Den Bosch: 0-2.

Het had zo'n mooie avond kunnen worden. Zeker met de wijsheid van nu dat ook de concurrenten in de tweede periode punten hebben laten liggen. Het verliep echter heel anders. Al vrij snel was het duidelijk dat het een zware avond zou gaan worden voor de geelblauwen. De bezoekers uit Den Bosch stonden aardig gepositioneerd. Daar wist thuisploeg zich zeker in de eerste helft geen enkele raad mee. Daarbij was het spel van RKC ook alles behalve goed.

Passes die niet aankwamen, de moeilijke weg die steeds werd gekozen en de vele zwakker voorzetten draagden bepaald niet bij aan het niveau van de wedstrijd. De eerste helft was van een bedroevend niveau. Kansen voor zowel RKC als Den Bosch waren er niet of nauwelijks. Een kopbal van RKC-spits Johan Voskamp ging tussen de palen. Keeper Heemskerk kon die bal met wat moeite over de achterlijn tikken.

Was de eerste helft al niet best, de tweede helft begon nog dramatischer voor de thuisploeg. Slecht uitverdedigen leverde een uitstekende mogelijkheid op voor Van de Sande van FC Den Bosch. De lange spits deed waarvoor hij is aangenomen. Vrijwel ongehindert ronde hij een voorzet van Havar goed af. 

De wissels van Van den Berg waren verrassend en opvallend tegelijk. In de rust werd de zwak spelende Van Arnhem gewisseld voor Sanoh. Ook na de 0-1 van de bezoekers waren er twee opvallende wissels. De middenvelder Roel van de Sande moest plaats maken voor de kleine debutant Anass Najah. Hij nam de plaats van Seedorf in het centrum in, Seedorf ging naar de linksback positie en N'defe mocht de plaats van Van de Sande op het middenveld overnemen. Later kwam ook nog de kleine Mohamadi in het veld voor Kenny Anderson. 

RKC Waalwijk probeerde het in de laatste minuten nog wel, maar tot hele grote kansen leidde het niet. In de ultieme slotfase counterde de Boschenaren zelfs nog naar de 0-2. Oud RKC-speler Damiano Schet was de gevierde man. 

Door de nederlaag zakt RKC Waalwijk terug naar de negende plaats. Gezien de laatste jaren een uitstekende plaats op de voorlopige ranglijst. Maar de ambities voor de tweede periode.... Die kunnen even de koelkast in.