Het bekeravontuur voor RKC is voorbij. De Waalwijkers moesten hun meerdere erkenen in eredivisionist Vitesse. De Arnhemmers wonnen met 4-1.  Pieter langedijk wist in de tweede helft nog de gelijkmaker te maken waarna vitesse na een strafschop (2-1) uiteindelijk uitliep naar 4-1.

Het was uiteindelijk RKC zelf dat de 1-0 voorsprong van vitesse inluidde. Voskamp verloor op eigen helft de bal waarna Zhang  direct vrijgespeeld werd en afrondde. Uiteraard kreeg Vitesse nog wat kansjes en wist Zhang nog een omhaal te produceren. Maar ook RKC kreeg kansjes via vooral afstandschoten.Toch werd er door beide ploegen niet meer gescoort voor het rust signaal.

Na rust dacht iedereen een de 2-0 die zou gaan vallen maar niets bleek minder waar. Het was Pieter Langedijk na die een ingestudeerde vrijetrap afdrukte en de gelijkmaker tegen de touwen schoot. Lang konden de Waalwijkers niet genieten van de goal want al snel volgde een erg makkelijke gegeven penalty voor de Arnhemmers. Halverwege de 2e helft werd een foute inspeel bal van Van der Sande op Greene afgestraft en leverde het de 3-1 voorsprong op voor de Arnhemmers. Na de 3-1 leek het verzet gebroken en het visier richting Fortuna sittard te gaan. waarna Vitesse via een counter verder uitliep.

RKC heeft laten zien gegroeid te zijn sinds het afgelopen seizoen. Na dat men in een oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag goed kon mee voetballen gebeurde dat nu tegen Vitesse wederom. Uiteraad bleek het niveau verschil groot, maar was het geen walkover zoals in de afgelopen twee seizoenen het geval was geweest