Een onthutsend zwakke eerste helft, een goed invallende Jan verduijn en een uitstekende tweede helft hebben RKC een 2-5 overwinning opgeleverd. Met de overwinning staat RKC op doelsaldo eerste in de net gestarte  2e periode. 

RKC keek al snel tegen een achterstand aan. Een communicatie fout tussen Engberink en Williams zorgde voor het eerste doelpunt van de avond. Istvan Bakx wist het buitenkansje te verzilveren. Mathieu verzorgde zelfs nog de 2-0 voor de formatie uit Oss. RKC kon er weinig tegenover zetten en leek dan ook tegen een nederlaag aan te lopen. De ingevallen verduijn ontsnapte echter nog voor rust aan zijn tegenstander, zijn voorzet werd onvoldoende weg gewerkt waarna Langedijk RKC onverwacht terug in de wedstrijd schoot. 

Wat omzettingen bij RKC leverde de ruim 200 Waalwijkse fans eindelijk op waar zij voor gekomen waren. Waalwijkse goals. Serginho Greene wist de 2-2 al snel na rust te maken, kort daarop leverde een actie van Verduijn een vrijetrap op die werd binnen gekopt door Voskamp. Het waren uiteindelijk zowel Langedijk als Voskamp die beide met hun tweede treffer van de avond de eindstand bepaalde op 2-5