Jong PSV was te gast in het Mandemakers Stadion, en kon bij winst of een gelijkspel zich de eerste periodekampioen van het seizoen noemen. De ploeg uit Eindhoven behaalde uiteindelijk het periodekampioenschap maar deed dit niet met een overwinning. RKC wist een punt in Waalwijk te houden na een benutte strafschop. Langedijk was de persoon die koelbloedig de penalty binnenschoot.

RKC startte moeizaam aan de wedstrijd en het mocht Tamati Williams danken dat het 0-0 bleef. De doelman had met enkele perfecte reflexen antwoorden om de doelpogingen van de Eindhovense ploeg. RKC kreeg de durende de wedstrijd wat meer geloof en durfde wat meer te voetballen. Enkele kansen bleven onbenut waarbij de ingestudeerde vrijetrap het meeste gevaar op leverde. Met een 0-0 russtand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Kort na rust was het wel direct raak, Sam Lammers verstevigde zijn topscoorders status door de Eindhovense goal voor zijn rekening te nemen, RKC drukte wat meer en kreeg ook kansen maar wist ze niet te verzilveren. Benson kreeg wellicht de grootste kans van de avond. De spits stond zowat op de doellijn, maar speelde deze richting de eerste paal waar doelman Jurjus in geslage positie de bal toch kon oprapen. Een handsbal leverde RKC uiteindelijk de verdiende gelijkmaker op.