RKC Waalwijk wilde zich revancheren voor de 0 punter tegen NAC Breda. De ploeg van Peter van den Berg lukte dit voor een deel door een puntje mee te nemen uit Helmond. De goals en de niet gegevens strafschop waren na afloop het meest beproken onderwerp van de avond.

RKC begon slap aan de wedstrijd, de Waalwijkers lieten het eerste half uur niet eens een schot op goal noteren, Helmond daar in tegen begon wel fel wat al vroeg in de wedstrijd resulteerde in een 1-0 achterstand voor ONS RKC. Voormalig RKC-er Thomassen wist het wegglijden van Wililams koeltjes af te ronden door de bal met een perfecte boog in het doel te werken. RKC kon er weinig tegen overstellen op enkele spelde prikjes na. Serginho Greene wist een keer een afzwaaier te produceren maar veel verder kwam de geelblauwe formatie niet.

 

Na rust kwam RKC wat sterker uit de kleedkamer en wist het ook meer te creeeren, een overtreding net op de Waalwijkse helft werd bestraft met een vrijetrap voor RKC. De vrijetrap werd snel genomen waarna Daan Rienstra zijn eerste goal in het betaalde voetbal maakte. de middenvelder sloop door de defensie van Helmond en rondde koelbloedig af. RKC bleef drukken op zoek naar de drie punter en leek loon na werken te krijgen. Benson werdt de diepte in gestuurd, en doelman Kaya kwam onbeholpen uit en schopte Benson tegen de vlakte, iedereen in het stadion wist wat er ging komen, een penalty. Niet bleek minderwaar. De belgische arbiter gaf benson die geblesseerd het veld moest verlaten een gele kaart voor een swalbe en ontnam RKC zo de uitgelezen mogelijkheid om de driepunten mee naar Waalwijk te nemen.